Annonce
Fredericia

Stor kendt genbrugsbutik må flytte på grund af nedrivning: Nye lokaler fundet

Her lå der Jem & Fix, men nu rykker Kirkens Korshær ind på Vejlevej 109 med ny, stor genbrugsbutik. Skiltemanden var i gang tirsdag. Foto: Morten Kiilerich

Kirkens Korshær er snart en saga blot i den gamle brugs på Nymarksvej 34 i Fredericia. Bygningen rives ned. Flytningen til det tidligere Jem & Fix på Vejlevej er i gang.

Fredericia: Kirkens Korshær flytter sin 1500 kvadratmeter store genbrugsbutik fra Nymarksvej 34 til Vejlevej 109, hvor der indtil for nylig var Jem & Fix byggemarked.

Den gamle brugsbygning på hjørnet af Nymarksvej og Huslodsvej skal rives ned for at give plads til nybyggeri.

Tirsdag var store Kirkens Korshær-skilte ved at blive monteret på facaden på Vejlevej.

Annonce

Vi skal være ude 1. maj, men er i gang med at pakke ned og få flyttet, så det bliver nok tidligere.

Butiksleder Bitten Ernlund, Kirkens Korshær, Nymarksvej
Kirkens Korshær må flytte fra den gamle brugs på Nymarksvej 34, oplyser butiksleder Bitten Ernlund. Foto: Morten Kiilerich

Nyt bedre inventar

- Vi skal være ude 1. maj, men er i gang med at pakke ned og få flyttet, så det bliver nok tidligere, oplyser butiksleder, Bitten Ernlund, til Fredericia Dagblad:

- Vi får 900-1000 kvadratmeter i de nye omgivelser, og bagtil skal en overdækket varegård fra Jem & Fix' tid bygges om til vores lager. Der kommer også en container til møbler.

På trods af mindre salgsareal forventer hun ikke, at de 38 frivillige plus folk i jobtræning og samfundstjeneste får mindre at tilbyde genbrugsjægere:

- Nej, for vi får nyt og bedre inventar.

I dag råder Kirkens Korshær over 1500 kvadratmeter salgslokale på Nymarksvej. Nu bliver det 900-1000 m2 på Vejlevej, men der er luftigere og lysere, og nyt inventar betyder, at vareudbuddet begrænses. Foto: Morten Kiilerich

Klynger sig

At andre store genbrugsbutikker allerede befinder sig i området, gør ifølge Bitten Ernlund ingenting:

- Når du er til genbrug, tager du gerne rundt til flere, og der er også et godt kundegrundlag med flere store boligområder derude langs Vejlevej. Og bedre parkering. Vi sparer også noget i varme og lys.

Både Indre Mission på Korskærvej, Røde Kors på Fuglsang Allé og Fredericia Loppen længere inde af Vejlevej tegner i dag Fredericias second hand silkevej.

Flytteudsalg på vej

Omvendt vil nogle af de faste kunder savne beliggenheden i det mere bynære kvarter omkring Nymarksvej.

- Ja, nogle er kede af det, for de kommer også for at få en snak, et godt råd om et eller andet og en kop kaffe. De skal køre længere nu, medgiver Bitten Ernlund.

Kirkens Korshærs genbrug kommer til at holde lukket i otte til fjorten dage op til den endelige flytning. Det er også planen at afvikle et stort flytteudsalg, inden der lukkes og slukkes på Nymarksvej.

Kirkens Korshærs mindre butik i Danmarksgade berøres ikke af skiftedagen.

Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Minut for minut: Suveræne FC Fredericia knuser Nykøbing FC i overlegen sejr 

Annonce