Annonce
Erhverv

Stor Kolding-virksomhed vil hindre smitte: Ansatte skal tjekke temperaturen hver dag

De ansatte på LM Wind Power skal hver dag tjekke temeperaturen, hvis de møder ind på hovedkontoret i Kolding eller teknologicentret i Lunderskov, ellers bliver temperaturen målt med et pandetermoter ved indgangen. Det er de amerikanske ejere General Electric, der har krævet at temperaturen bliver målt hver dag. Arkivfoto
De amerikanske ejere af LM Wind Power vil være helt sikre på, at de ansatte ikke møder på arbejde med feber midt i corona-krisen. De ansatte skal derfor tjekke temperaturen hjemmefra, ellers bliver temperaturen målt med et pandetermometer på arbejdspladsen.

Kolding/Lunderskov: De ansatte hos LM Wind Power skal have tjekket temperaturen, inden de kan gå i gang med arbejdet. Kravet kommer fra de amerikanske ejere General Electric, der er et af verdens største selskaber, og som i 2017 købte LM Wind Power, der er blandt verdens største producenter af vinger til vindmøller.

LM Wind Power har fabrikken over hele kloden men hovedkontor på Jupitervej i Kolding, hvor der sidder mange ingeniører, og derudover en testfabrik i Lunderskov. I slutningen af februar meddelte virksomheden, at der blev droslet ned i Lunderskov og 200 ansatte blev varslet fyret. Inden fyringsrunden var der cirka 600 ansatte i Danmark.

Virksomheden oplyser, at LM Wind Power følger alt, hvad der bliver meldt ud fra de danske sundhedsmyndigheders side i forbindelse med corona-krisen, og samtidig udnytter selskabet erfaringerne fra koncernens andre afdelinger i forbindelse med corona-krisen. Men derudover følger LM Wind Power også de retningslinjer, som er udstukket hos de amerikanske ejere, General Electric.

Her er beskeden, at det et krav, at alle ansatte i koncernens virksomheder får målt deres temperatur. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger kan de ansatte selv tjekke temperaturen hjemmefra, men ellers vil temperaturen bliver målt ved ankomsten til arbejdsstedet med et pandetermometer.

Hvis det viser sig, at temperaturen er forhøjet, når den bliver målt ved indgangen til arbejdspladsen, så er der etableret et isolationsrum, så den pågældende medarbejder hurtigt bliver isoleret fra de øvrige ansatte.

Kort om LM Wind Power

LM Wind Power har hovedkontor i Kolding og testcenter i Lunderskov. Virksomheden har omkring 500 medarbejdere i Danmark og 14.000 på verdensplan. LM Wind Power har produceret verdens længste vinge på 107 meter. I februar meddelte virksomheden, at man lukker det meste af testcentret i Lunderskov, og 200 ansatte blev varslet fyret.

LM Wind Power blev grundlagt i Danmark i 1940 under navnet LM Glasfiber. Kapitalfonden Doughty Hanson købte i 2001 virksomheden af Flemming Skouboe, og i 2017 blev virksomheden en del af General Electric, der en af verdens største virksomheder.

Mange andre indsatser

LM Wind Power ønsker ikke at oplyse, om de på nuværende tidspunkt har fanget medarbejdere med feber ved indgangen. Det er sundhedsoplysninger, som man ikke vil dele med andre, forklarer virksomheden, der samtidig kommer med en kort skriftlig udtalelse i forbindelse med, at JydskeVestkysten har spurgt ind til temperaturmålingerne.

"LM Wind Powers førsteprioritet er de ansattes sundhed og sikkerhed. Vi arbejder tæt sammen med de danske myndigheder, WHO og U.S. Centers for Disease Control for hele tiden at følge udbruddet og tage de nødvendige foranstaltninger. På tværs af alle vores forretninger kommunikerer vi konstant med vores kunder, leverandører og regeringer for at holde virksomheden kørende efter vores bedste evne".

Temperaturmålingen er bare et af en lang række konkrete initiativer, som virksomheden har taget i forbindelse med corona-krisen. Beredskabsplanen er blandt andet blevet opdateret, og pauser bliver afviklet forskudt, og rengøringsindsatsen er skruet op, og der opstillet ekstra sprit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce