Annonce
FC Fredericia

Stor mulighed for FC: Kan slå kæmpe hul ned til konkurrenterne

Med en sejr over Nykøbing kan FC Fredericia slå et hul på fem point ned til forfølgerne, som ikke spiller i weekenden på grund af landsholdsudtagelser. Arkivfoto: Michael Svenningsen
FC Fredericia når at spille to kampe, før både Viborg og Vejle Boldklub spiller igen. Dermed kan klubben med sejre over Nykøbing og Skive lægge pres på de to klubber, som alle spår som hovedbejlerne til en oprykningsplads.

Fredericia: FC Fredericia står med en mukkert i hånden.

Og med denne kan klubben de kommende seks dage slå et ordentligt hul i tabellen. Alle spår Viborg og Vejle Boldklub som de to store favoritter til at slås om førstepladsen i rækken. Og begge klubber sidder over i denne weekend, fordi de har spillere udtaget til diverse landshold. Og begge spiller først igen, efter FC Fredericia fredag har mødt Skive på udebane.

Det hele betyder, at FC Fredericia kan slå et hul på otte point ned til Viborg, et på 11 ned til Vejle Boldklub og potentielt et på ni point ned til dagens modstander, Nykøbing. Nykøbing er den første mur, som mukkerten skal banke i stykker. Siden gælder det Skive den følgende fredag.

- Jeg tænker slet ikke på det der, og det kan jeg sige helt uden at lyve. Jeg tænker kun på den næste kamp, og her er der tre point at spille om - ikke seks, siger cheftræner Jonas Dal.

Han ønsker slet ikke at indgå i en en drøftelse om, at FC Fredericia med seks point i de kommende kampe kan slå et stort hul ned til rækkens på papiret stærkeste mandskaber.

- Vi går ind til runde nummer otte i 1. division, og der er 33 runder. Vi begynder ikke at slå hul til nogen eller sætte nogen af på baggrund af en eller to kampe. Jeg er virkelig glad over det, vi har opnået indtil nu, men der er lang tid til runde 33, siger Jonas Dal.

Forventet startformation.Bænken: Andreas Raahauge, Uzo, Nikolaj Kirk, Victor Ezekiel Dawa, Martin Mikkelsen, Lukas Enevoldsen, Mathias Nygaard.Skader: Sonni Nattestad og Dennis Høegh. Karantæne: Anders Holvad.

Et homogent hold

Han har stor respekt for Nykøbing, som han anser som en modstander, der minder om FC Fredericia.

- De er ikke ligesom Roskilde eller Næstved, som består af spillere, der aldrig har spillet sammen før. Nykøbing har ligget i rækken i fire sæsoner og har en virkelig homogen trup med spillere, der kender hinanden og som er trygge i den taktiske ramme, siger Jonas Dal.

Derfor ser han Nykøbing som endnu en eksamen.

- I Vejle og Viborg var vi til eksamen. Her skulle vi bevise, at vi kunne spille godt og få noget med fra svære udebaner. Det lykkedes. Det var også en eksamen i Roskilde, for her skulle vi vise, at vi var bedre end dem. Det lykkedes - godt nok med lodder og trisser, siger Jonas Dal.

- Nykøbing er endnu en eksamen, for her skal vi op imod en modstander, der på mange måder minder om os selv. Det er igen et hold, vi gerne vil vise, vi er bedre end. Men der er ikke noget, der er givet i den kamp, og vi skal levere vores bedste for at få point. Jeg er sindssygt glad, hvis vi står med tre point, når den er slut, siger Jonas Dal.

Kigger ikke frem

Han ser ikke forbi kampen mod Nykøbing og mod opgøret i Skive, som potentielt kan åbne et hul i toppen af tabellen.

- Jeg kigger ikke to eller tre kampe frem. Før vi kan se frem, er der en kamp, som vi skal spille. Du kan spørger mig om fredagens kamp, når søndagens er forbi, siger Jonas Dal.

Nykøbing er et af de mandskaber, der byder sig til i toppen af rækken med 13 point. Tre færre end FC Fredericia. Også Kolding er mellem FC Fredericia og Vejle, men hverken Kolding eller Nykøbing anses som mandskaber, der på den lange bane kan spille med om førstepladsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Fra rugby i Erritsø til banko i Egeskov: Fotografens 10 favoritter fra ét års søndagsaviser

FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce