Annonce
Fredericia

Stor opbakning til motion i det fri: Yogister og fitnisser fik en anderledes naturoplevelse

60 motionister fra nær og fjern havde tilmeldt sig, da DGI Sydøstjylland og lokale idrætsforeninger inviterede til yoga på stranden, fitness eller en gåtur i skoven ved Trelde Næs. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Mere end 60 motionister fra hele Trekantsområdet deltog, da DGI Sydøstjylland og lokale idrætsforeninger inviterede til motion i det fri ved Trelde Næs.
Annonce

Trelde Næs: - Er I næste hold skovfitnisser, spørger instruktør Anette Sørensen med et smil, da hun mødes med 10 motionister, der er spændte på at opleve, hvad en times skovfitness byder på.

Efter en kort coronainstruks om at holde afstand til hinanden skridter Anette af mod skoven i raske skridt, mens hun instruerer gruppen i at opvarme leddene. Kort tid efter sætter fitnisserne i løb og forsvinder ind i skoven, mens yogainstruktør Louise Helmer følger sine yogister ned til stranden.

Omkring 60 motionister fra hele Trekantområdet havde torsdag aften taget imod DGI Sydøstjyllands invitation til motion i det fri i den skønne natur ved Trelde Næs.

Skovfitnessholdet fik pulsen op og styrketrænet musklerne på den skovtur, instruktør Anette Sørensen tog dem på. Ved stranden skulle mavemusklerne trænes. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter

- Vi er superglade for den store opbakning, selvom det har givet os lidt logistiske udfordringer, siger Kirsten Kofoed, konsulent for løb, gang og outdoor aktiviteter hos DGI Sydøstjylland, som har arrangeret motionsaftenen sammen med Trelde Gymnastik- og idrætsforening og Vandrefuglene.

Annonce

Sommer i vores natur

Allerede et par dage før arrangementet var interessen for at prøve to af de tre aktiviteter så stor, at arrangørerne måtte ændre planerne, og instruktørerne undervise hver to hold.


Jeg er pjattet med at være i naturen, så jeg synes, det lød spændende. Her efter corona er det også fedt at komme ud og lave noget i fællesskab.

Gitte Askær, motionist fra Vejle


Arrangementet er et led i kampagnen 'Sommer i Vores Natur', der er en del af projektet Vores Natur, et partnerskab mellem DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer står bag. Projektet vil skabe formidlings- og aktivitetstilbud, der giver ny viden om og nye oplevelser med Danmarks natur.

Annonce

Hundestræk med havudsigt

Mens Anette Sørensen pisker af sted i skoven med sit andet hold, laver Louise Helmer de lidt langsommere yogaøvelser med sit sidste hold med det blikstille hav som baggrundskulisse.

I stedet for den afslappende musik, der typisk spilles under en indendørs yogasession, går yogisterne ned i hundestrækket til lyden af fuglesang og badende børn i det fjerne. Ind imellem bryder lyden af Anettes glade skovmotionister roen.

Det sidste af to yogahold gør klar til strækøvelserne, mens gåholdet traver af sted ind i skoven. DGI Sydøstjylland mødte så stor interesse for både skovfitness, yoga og gåtur, at de måtte lave flere hold. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter

På aftenens sidste hold er Vivian Vedel og Gitte Askær, der begge havde taget turen fra Vejle for at motionere i det fri. En time forinden piskede de rundt i skoven sammen med Anette.

- Jeg er pjattet med at være i naturen, så jeg synes, det lød spændende. Jeg løber af og til en tur, så jeg er med for at få inspiration til øvelser, jeg kunne lave på min løbetur, siger Gitte Askær og tilføjer:

- Her efter corona er det også fedt at komme ud og lave noget i fællesskab.

Sommer i Vores Natur

Fra den 27. juni til 11.august tilbyder projekt Sommer i Vores Natur oplevelser og aktiviteter for borgere i alle aldre ved 16 af de smukkeste og mest unikke naturområder i Danmark - heriblandt Naturpark Lillebælt.

Dansk Vandrelaug, Friluftsrådet, Danmarks Nationalparker, Danske naturparker står sammen med et væld af andre organisationer bag Sommer i Vores Natur, som er en underdel af det landsdækkende projekt Vores Natur, som har til formål at skabe ny viden om og nye oplevelser i Danmarks natur.

Det er et partnerskab mellem DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer, der står bag Vores Natur. Derudover er mere end 40 organisationer med til at udvikle aktiviteter og underprojekter.

Du finder informationer om de forskellige aktiviteter på projektets hjemmeside.

Gitte Askær stiftede bekendtskab med Vivian Vedel på skovfitnessholdet, men det er nok ikke sidste gang, de to kvinder mødes. Vivian har nemlig selv lige startet et skovfitnesshold i Vinding.

- Jeg er med i dag for at hente lidt inspiration. Jeg er vild med at skovfitness - det gør bare noget at komme ud under åben himmel, siger Vivian Vedel.

Louise Helmer og Anette Sørensen er instruktører i Trelde Gymnastik- og Idrætsforening. Anette Sørensen har de sidste fem år været instruktør for et skovfitnesshold, som normalt mødes ved Bøgeskovhallen og træner i skoven og på stranden dér. De træner ude året rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce