Annonce
Middelfart

Stor overraskelse til avisens Café Stiften-arrangement: Møbelfabrik gav designstol til heldig læser

51 avisabonnenter fik et sjældent kig indenfor hos en af landets mest moderne møbelfabrikker - Carl Hansen & Søn i Gelsted - som lever og ånder for danske designklassikere. Knud Erik Hansen, administrerende direktør og ejer, overrakte som aftenens sidste indslag et eksemplar af den berømte Y-stol til Leif Sigvardt fra Korup, der havde placeret sig på selskabets heldigste kantinestol. Foto: Peter Leth-Larsen

Gelsted: Det var en noget forbavset Fyens Stiftstidende-læser, der onsdag aften gik hjem fra avisens Café Stiften-møde på møbelfabrikken Carl Hansen & Søn i Gelsted et møbel rigere.

Efter en rundtur på dele af den store fabrik, kunne 50 af avisens læsere nyde direktør Knud Erik Hansens fortælling om familievirksomhedens 111 år lange historie. Og mens læserne hørte direktøren fortælle om alt fra sydafrikanske eventyr til opkøbet af en møbelfabrik i Vietnam i 2017, flettede en af fabrikkens medarbejdere sædet på en Y-stol.

En stol, som læser Leif Sigvardt efterfølgende kunne putte i bagagerummet på bilen og køre hjem til Korup med.

Y-stolen er designet af den danske Hans J. Wegner, som tegnede stolen for Carl Hansen & Søn i 1949.

Inden læserne tog plads i fabrikkens kantine, var en snor bundet under sædet på én af stolene - og den heldige læser, som uvidende tog plads på den, kunne tage den nyflettede stol med hjem.

Der er lagt omkring syv timers arbejde i Y-stolen, før den overhovedet er samlet. Selve arbejdet med at flette sædet tager derefter omkring en time.

Leif Sigvardt var noget fåmælt, da han opdagede, at snøren sad om hans stol - det samme var konen, Bitten, som dog hurtigt havde en plan klar. De to kommer til at skiftes til at sidde på den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Debat

Lokaldebat om budget2020: Vi har brug for bump, chikaner, overvågning eller andet

Lokaldebat: Jeg bor i Balslev, lige i krydset ud til vejen Middelfart/Ejby to kilometer fra Ejby. Hver dag oplever vi, at der køres alt for stærkt gennem vores lille by, især bilister fra Middelfart-siden kører med høj fart igennem. Der er byskilte på begge sider af byen, hvilket betyder, at man kun må køre 50 kilometer i timen, men dette bliver slet ikke respekteret. Kommunen har også sat 60 kilometer-skilte op fra Balslev og ind til Ejby. Heller ikke dette bliver respekteret. Det fylder rigtig meget for os herude på landet, at vi hver dag skal frygte trafikken. Bilerne raser forbi vores hoveddør, og det er med bævende hjerte, vi sender børn og unge afsted på cykel. Vi har brug for, at der bliver etableret trafikdæmpende tiltag – bump, chikaner, overvågning eller andet. Eksempelvis kunne vi bruge stærekasser ved indkørslen til byen – hvad mon det ville koste? Mit forslag til budgettet er, at trafikdæmpende tiltag opprioriteres – at der sættes (mange) flere penge af til dette, så vi kan opleve at trafiksikkerheden tages alvorligt. At der lægges vægt på trafik-tryghed for alle borgere i kommunen.

Fredericia

Pleje-ansatte arrangerer demonstration mod besparelser efter tabt udbud: - Vi kan ikke forstå, hvordan det kan hænge sammen

Annonce