Annonce
Kolding

Stor privatskole med 1000 elever flytter ud af Koldings midtby

Pladsen er trang ved realskolen, og man har forsøgt sig med at inddrage Vesterbrogade til skolegård, men forsøget blev stoppet efter naboklager. Arkivfoto: Søren Gylling
Kolding Kommune og Kolding Realskoles ledelse har landet en principaftale om, at den store skole forlader sine bygninger i Vesterbrogade og flytter ind på den tidligere Dronning Dorothea Skolen på Dyrehavevej.

Kolding: Efter langvarige forhandlinger har Kolding Kommune og Kolding Realskoles ledelse indgået en aftale om, at den store, private skole flytter ud af sine bygninger i Vesterbrogade i Koldings midtby senest i 2023 og rykker ind i nye omgivelser i den tidligere Dyrehaveskolen/Dronning Dorothea Skole på Dyrehavevej, der blev nedlagt som skole i sommeren 2014.

- Det er en stor drøm, der går i opfyldelse. Det er jo flere år siden, at vi begyndte at tale om at flytte realskolen. Nu lykkes det, oplyser borgmester Jørn Pedersen (V), som understreger, at skoleflytningen skal godkendes endeligt af realskolens bestyrelse og Kolding Byråd umiddelbart efter sommerferien.

Der er simpelthen ikke mere plads. Realskolen er også en trafikbelastning i midtbyen, og så vil vi gerne bruge området til byfortætning. Jeg tænker boliger.

Jørn Pedersen (V), borgmester

Boliger

Realskolen har cirka 1000 elever og bor i en hovedbygning fra 1889 i fire etager og yderligere tre bygninger i to og tre etager. Skolen har to skolegårde i midtbyen, og SFO'en samt idrætshallen ligger på Marcus Allé ved Kolding Stadion. Alle aktiviteter skal flyttes til bygningerne på Dyrehavevej, som Kolding Realskole overtager i et magelæg med Kolding Kommune. Det vil sige, at kommunen til gengæld får de nuværende skolebygninger.

- Det her giver god mening for både Kolding Kommune og Kolding Realskole. Skolen er jo begrænset i sine udvidelsesmuligheder på grund af sin placering. Der er simpelthen ikke mere plads. Realskolen er også en trafikbelastning i midtbyen, og så vil vi gerne bruge området til byfortætning. Jeg tænker boliger, men det er der jo god tid til at finde ud af nu, siger borgmesteren.

Annonce

Børnehaven

Aftalen mellem Kolding Realskole og kommunen betyder, at kommunen nu skal se sig om efter en anden placering til daginstitutionen Skovbrynet, der skal flytte fra sin nuværende placering i forbindelse med, at Comwell udvider med et hoteltårn. Det er kun få uger siden, at politikerne i plan-, -bolig og miljøudvalget satte gang i en lokalplanlægning, som skulle bane vej for en ny børneinstitution på et grønt areal lige ved siden af den gamle Dyrehaveskolen - men det projekt sætter magelægget mellem Kolding Kommune og Kolding Realskole en stopper for.

- Men vi har egnede arealer andre steder til en børneinstitution, så det løser vi, siger Jørn Pedersen.

En flytning af Kolding Realskole stod allerede på den politiske ønskeseddel i 2015, da Venstre foreslog, at man skulle kigge på, om Kolding Realskole skulle være en del af campusområdet. Helt konkret arbejdede IBC's ledelse på en plan om at få realskolen ind i et nybyggeri i tilknytning til IBC, men det blev som bekendt aldrig til noget.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunen har penge i kassen men må ikke bruge dem: Udvalg har udskudt besparelser til august

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Alarm 112 For abonnenter

Mor på 85 sad også fast i elevator: Datter hamrede hul i glas for at få frisk luft ind til hende

Alarm 112

Indbrud i flere kælderrum: Politiet har endnu ikke fået alle anmeldelser

FC Fredericia

FC Fredericia-træner: Spillerne fortjener så meget kredit

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Fredericia

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Fredericia

Ny borgerliste på plads: Ekskluderet konservativt trekløver går til valg på egen liste

FC Fredericia For abonnenter

Analyse: FC Fredericia begyndte godt - og måske bliver det bedre

FC Fredericia

FC Fredericias målhelt: Jeg vil gerne til en større klub

Annonce