Annonce
Fredericia

Stor renovering: Vagtværelser forvandles til familieboliger

De tidligere sygeplejeboliger i Dronningensgade og Fynsgade skal bygges om til lejligheder. Foto: Peter Leth-Larsen
Boliger på Dronningensgade renoveres i et stort projekt for 70 millioner kroner. Med i renoveringen indgår også en ombygning af tidligere sygeplejeboliger, som bliver til familieboliger.

Fredericia: En større renovering af Boligkontorets afdeling 502 i Dronningensgade er på vej.

Renoveringen for cirka 70 millioner kroner af lejlighederne i afdelingen medfører blandt andet nye gavle, vinduer, udvendige døre, vand- og varmeinstallationer, altaner, nyt tag og renovering af kloak og køkkener.

Desuden skabes der otte helt nye familieboliger. Det sker ud fra 29 gamle vagtværelser, som tidligere husede medarbejdere fra Fredericia Sygehus. Men værelserne var svære at leje ud, da de ikke er tidssvarende og er uden eget bad og køkken.

- Vi har stået med tomme værelser, som vi ikke kan leje ud, så vi skal have bygget om. Værelserne har stået ledige i næsten to år, udover de perioder hvor vi har lejet ud til arbejdere i byen, sagde Finn Muus, direktør for Boligkontoret Fredericia, da han i begyndelsen af 2018 fortalte nærmere om planerne i Fredericia Dagblad.

Annonce

Flere lejeboliger

Med renoveringen er Boligkontoret med til at udvide antallet af lejeboliger i midtbyen. I projektet skal der også indsættes elevator i Fynsgade og "arbejdes med miljøet" på udearealerne, som det hedder i beskrivelsen fra forvaltningen.

Landsbyggefonden støtter projektet med 5,5 millioner kroner, og afdelingen byder selv ind med 3,8 millioner kroner. Resten finansieres med kreditforeningslån.

Boligkontoret Fredericia har holdt licitation og fik godkendt resultatet ved mandagens byrådsmøde. Dermed kan renoveringsarbejdet gå i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pludselig gik en mand på kørebanen: I kritisk tilstand efter påkørsel

Annonce