Annonce
Fredericia

Stor skakturnering skal tiltrække publikum

Arkivfoto: Morten Pape
Fredericia Skakforening forventer, at 150-200 spillere vil dyste i turneringens forskellige turneringer i "Fredericia Chess 2019".

Fredericia: Fredericia Skakforening afholder 29. maj til 2. juni den internationale skakturnering "Fredericia Chess 2019” på Fredericia Realskole.

Skakturneringen er en international mesterturnering med en række dygtige spillere fra ind- og udland. Der vil for første gang i turneringens historie blive afholdt en international mesterturnering for kvinder. Der vil være en skoleskakturnering, en hurtigskakturnering med reduceret betænkningstid samt en åben turnering for breddespillere. Fredericia Skakforening forventer, at 150-200 spillere vil dyste i turneringens forskellige turneringer.

Lynskak

For at gøre opmærksom på turneringen i Fredericia og for at tiltrække publikum til turneringen afholdes en række events. Der vil være udendørs kæmpe skak og "skak og vin" i Meny lørdag 25. maj kl. 10-13. På Menys parkeringsplads vil alle besøgende kunne dyste mod nogle af skakforeningens unge lovende talenter med kæmpebrikker. Der vil også være en opvisningsmatch mellem talenterne.

En showturnering i Middelfart Sparekasse finder sted onsdag 29. maj kl. 14-15. Her indtager unge talenter fra Danmark og udlandet sparekassens lokaler for en time. Der vil blive dystet i en alle mod alle i lynskak. Begivenheden vil blive kommenteret af filialdirektør Henrik Troelsen og formand for Fredericia Skakforening Claus Marcussen.

Det vil være to mandlige og to kvindelige spillere fra de stærkeste mestergrupper, som dyster.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce