Annonce
Erhverv

Stor transportorganisation håber på, at Kurt Beiers frifindelse ankes til landsretten: Tror ikke, sagen er slut

Vognmandsfirmaet Kurt Beier Transport A/S kom i søgelyset tilbage i 2018, da Fagbladet 3F afslørede en lejr på virksomhedens adresse i Padborg, hvor udenlandske chauffører overnattede og boede blandt andet i containere. Arkivfoto: Fagbladet 3F
Transportvirksomheder i Danmark vil fortsætte med at finde kreative løsninger for at holde lønningerne til chaufførerne nede, hvis ikke Kurt Beier-sagen ankes til landsretten. Det mener den store brancheorganisation ITD, som håber på, at sagen kører videre.

Retssag: Anklageren og forsvarerne var milevidt fra hinanden inden onsdagens domsafsigelse i Retten i Sønderborg i den opsigtsvækkende sag mod Kurt Beier Transport.

Anklager Mads Bjerg Olesen krævede fængselsstraf i tre år til de fire tiltalte i sagen samt en bøde på 5,5 millioner kroner til virksomheden. Forsvarerne krævede frifindelse.

Det endte med, at de tiltalte blev frifundet for åger af særlig grov beskaffenhed - grov økonomisk udnyttelse - af de 30 chauffører fra Sri Lanka og Filippinerne, som sagen handlede om. Til gengæld blev direktør Karsten Beier pålagt at betale en bøde på 25.000 kroner, mens selve virksomheden skal betale en bøde på 100.000 kroner, fordi chauffør-lejren på virksomhedens adresse i Padborg brød Byggeloven.

Annonce

Det er selvklart ikke acceptabelt og skader både danske vognmænd, branchens ry og vores muligheder for at tiltrække kvalificerede medarbejdere.

Christian Sørensen Madsen, formand, ITD

Den dom skal ankes. Det mener i hvert fald den store brancheorganisation ITD. I en pressemeddelelse skriver organisationens formand, Christian Sørensen Madsen, at sagen illustrerer, hvad der sker, når prisen på transport bliver altafgørende, og det blot drejer sig om at tilbyde billigst mulige løsninger.

Ikke acceptabelt

De 30 udenlandske chauffører var ansat i Kurt Beiers polske datterselskab og fik op mod 7900 kroner i månedsløn. Retten i Sønderborg frikendte altså virksomheden og de tiltalte for at have udnyttet chaufførerne groft økonomisk.

- Jeg tror ikke, sagen er slut, og jeg håber, den bliver anket. For kreativiteten vil fortsætte, hvis man nærmest ustraffet via et selskab i Polen kan drive transportvirksomhed i Danmark på dansk grund helt ned til 15 kroner i timen og under usle forhold. Det er selvklart ikke acceptabelt og skader både danske vognmænd, branchens ry og vores muligheder for at tiltrække kvalificerede medarbejdere, siger Christian Sørensen Madsen.

Formanden mener, at hele transportbranchen bør lægge sig i selen for at rette op på kritisable forhold, så branchen kan fremstå attraktiv.

- Måske kommer der også lidt godt ud af sagen. Jeg tror i hvert fald, at sagen har været med til, at mange flere danskere og danske virksomheder har fået åbnet øjnene for problemet. Det har været godt for de danske vognmænd, for det har også lagt pres på køberne til at vælge virksomheder, der tilbyder ordnede forhold, siger Christian Sørensen Madsen.

Annonce

Har 14 dage

En række store virksomheder som Jysk, Arla og Blue Water meldte allerede inden onsdagens domsafsigelse ud, at de ikke ønsker at samarbejde med Kurt Beier Transport i fremtiden - uanset om sagen endte med frifindelse eller ej.

Anklagemyndigheden har 14 dage til at beslutte, hvorvidt dommen skal ankes til landsretten.

Forsvarsadvokat Anders Néhmet repræsenterede Kurt Beier Transport og direktør Karsten Beier i sagen. Han sagde efter domsafsigelsen, at dommen ikke overraskede ham, og han mener sågar, at sagen aldrig burde have været ført i retten.

Han mener, at problemstillingen drejer sig om generelle dårlige forhold for chauffører, som kører internationalt i Europa, og han mener, at det vil være "spild af tid", hvis sagen ankes til landsretten.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Det bliver der råd til: Hyggelige plejehjem, cykelstier og ny børnehave

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

Frygteligt angrebsspil kostede: FHK halsede efter hele kampen og tabte til Ribe-Esbjerg

Alarm 112 For abonnenter

Jens Peter så cykelkammerater styrte i asfalten efter voldsomt uheld: - De troede, at de skulle dø

Navne

Leg i klasseværelset på maskinmesterskole bærer frugt: Hæder og en halv million kroner til lokal underviser

Fredericia

Borgmesterens svendestykke - Derfor er partierne glade for budgetaftalen

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Fredericia For abonnenter

Ejer får grønt lys: Kystnær ejendom i Snoghøj kan blive til fire

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Fredericia For abonnenter

Den værste cykelsti trænger til ansigtsløft: Snart hopper håndtasken i cykelkurven ingen vegne

Fredericia For abonnenter

Livet hang i en tynd tråd som spæd - i dag stråler Regitze af livsmod

Livsstil

Kom til Fredericia for knap et år siden: Nu åbner Jan og Lars ny butik i et andet univers

Annonce