Annonce
Fredericia

Store millionbeløb og 175 nye byggegrunde skal tiltrække nye indbyggere

Fredericia Byråd har i det nye budget forøget puljen til jordopkøb i 2020, sat 10 millioner kroner af til det i 2021 samt 25 millioner kroner af næste år og 2022 til byggemodning. Der skal flere byggegrunde til som led i strategien for at tiltrække tilflyttere. Arkivfoto: Søren Gylling
Bosætning er blandt de områder, som skal have størst fokus de kommende år, mener byrådet, der har afsat mange millioner til jordkøb og byggemodning.

Fredericia: Kommunen skal investere adskillige millioner i opkøb af jordarealer og byggemodning.

Det mener et enigt byråd, som oprindeligt havde afsat 19 millioner kroner til jordkøb, men har forøget den pulje til 44 millioner i 2020. I 2021 er der afsat yderligere 10 millioner kroner til jordkøb. Desuden afsættes der i 2021 og 2022 i alt 25 millioner kroner til byggemodning.

Det fremgår af budgetforliget, der blev offentliggjort fredag:

Annonce

- Bosætning er sammen med erhvervsudviklingen afgørende for væksten i vores kommune og dermed nye skatteindtægter til at finansiere den kommunale velfærd. Kommunen har unikke bosætningsmuligheder inden for voldene i Kanalbyen, men der mangler parcelhusgrunde i oplandet.

- Fuglsang Vest er godt på vej, men vi kan allerede nu se, at efterspørgslen langt overstiger antallet af grunde i denne udstykning, står der i budgetforliget mellem byrådets partier.

Samarbejdet skal styrkes

Samlet set skal pengene sikre, at kommunen kommer til at råde over 175 nye byggegrunde til tilflyttere. Opkøbet af jord til parcelhusgrunde skal begynde allerede i år.

- Investeringerne ventes at indbringe kommunen væsentlige indtægter i form af grundsalg. Indtægterne forventes som minimum at modsvare udgifterne til jordkøb og byggemodning, vurderer politikerne.

Blandt partierne er der enighed om, at bosætningsindsatsen skal være et af de højest prioriterede områder de kommende år. Det indebærer samtidig, at kommunens arbejde med netop det skal gentænkes og styrkes. Det skal blandt andet ske via bedre samarbejde med ejendomsmæglere, erhvervslivet og andre aktører.


Investeringerne ventes at indbringe kommunen væsentlige indtægter i form af grundsalg. Indtægterne forventes som minimum at modsvare udgifterne til jordkøb og byggemodning.

Fra Budgetforlig 2021


Ved indgangen til 2019 havde Fredericia Kommune 51.427 indbyggere. Et år senere - ved indgangen til 2020 - var tallet faldet med 50 personer til 51.377 indbyggere. Niveauet er gået op og ned de seneste tre år. I 2017 boede der således 51.326 indbyggere i kommunen.

Det viste en opgørelse fra Danmarks Statistik tidligere på året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Angriber overstrålede alle, da FC Fredericia gav HB Køge smæk

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce