Annonce
Vejle

Store rokeringer i byens største boligselskab: 'Vi har strømlinet ledelsen'

Hvis man bladrer lidt i kontaktoplysningerne blandt de ansatte på AAB's hjemmeside, kan man konstatere, at der mangler fotos på flere af de ansatte. Det gælder blandt andet blandt inspektørerne, hvor to nu tidligere ansatte er afløst af projektledere. Screendump
Den tidligere ledelse er væk hos AAB Vejle, der også har skiftet ud blandt ansatte i administrationen og blandt inspektørerne.

Vejle: "Der er noget galt i Boligforeningen AAB."

Med de ord opfordrer en lejer hos AAB Vejle avisen til at rette spotlightet mod byens største boligselskab, der i disse år gennemgår store udskiftninger.

Det gælder både på ledelsesplan, i administrationen og helt ude blandt de ejendomsinspektører, der sammen med varmemestrene har den daglige kontakt med lejerne i selskabets knap 4500 lejemål i Vejle.

Studerer man kontaktoplysningerne på AAB's hjemmeside, mangler der fotos på ikke færre end ni nye ansigter, mens AAB tidligere ikke havde de store udskiftninger i administrationen.

Men udskiftninger er der kommet, siden AAB's hovedbestyrelse i 2016 valgte at gøre op med den tredelte ledelse og ansatte Steen Dall-Hansen som selskabets overordnede direktør.

Du skal huske på, at vi ikke bare er en almen boligforening. Vi er også en forretning, og vi er underlagt de effektiviseringskrav, regeringen har sat. Det har vi blandt andet gjort ved at strømline ledelsen.

Helge Andersen, formand, AAB Vejle

Havde et udviklingsefterslæb

Men både direktøren og hovedbestyrelsens formand, Helge Andersen, afviser, at de mange udskiftninger bunder i problemer i selskabet, der har omkring 75 ansatte og årlige personaleudgifter på knap 19 millioner kroner. Heller ikke selvom de tre oprindelige chefer i dag alle er stoppet i ledelsen.

- Det var en enig hovedbestyrelse, der valgte at ansætte en administrerende direktør, fordi vi havde så mange store renoveringsprojekter, at vi gerne ville have en person at referere til i stedet for tre. Men det er vigtigt at pointere, at ansættelsen af en direktør skete uden, at nogle af de tre øvrige i ledelsen skulle fyres, fortæller Helge Andersen og tilføjer:

- Men vi havde et kæmpe udviklingsefterslæb og flere oprydningsopgaver, da bestyrelsen valgte at ansætte en direktør. Vi manglede også en klar strategi, og derfor fik direktøren til opgave at lave en strategiplan, som i dag tydelig beskriver virksomhedens retning med 38 strategiske indsatsområder.

Annonce

Valgte at slanke ledelsen

For godt et år siden valgte AAB's udlejningschef Tommy Mølgaard at gå på pension, mens teknisk chef Steen Andersen valgte at søge nye udfordringer i forsommeren i år.

Til gengæld fik økonomichef Kim Lassen tilbudt et job uden for ledelsen i forbindelse med en ledelsesmæssig omstrukturering. Det valgte han at takke nej til, og derfor måtte han tage afsked med sin arbejdsplads gennem 32 år.

- Mange af vores kolleger havde en opbygning med en direktør, en administrationschef og en teknisk chef. Da Tommy stoppede, valgte vi at slå udlejnings- og økonomichef-stillingen sammen til en administrationschef, så vi fik slanket ledelsen og sparede lønkroner, siger formanden.

- Du skal huske på, at vi ikke bare er en almen boligforening. Vi er også en forretning, og vi er underlagt de effektiviseringskrav, som regeringen har sat. Det har vi blandt andet gjort ved at strømline ledelsen, og samlet set har vi effektiviseret for mellem 15 og 18 millioner i årlige besparelser, tilføjer Helge Andersen.

Hovedbestyrelse har også mange nye ansigter

Det er ikke kun i AAB Vejles administration, at der er sket større udskiftninger de seneste år.

Det er også tilfældet i den almene boligforenings hovedbestyrelse, og ved det seneste repræsentantskabsmøde blev tre nye ansigter valgt ind i den syv mand store bestyrelse.

- Det er et udtryk for en demokratisk proces og et spørgsmål om, hvem der får flest stemmer. Det er positivt, at flere gerne vil ind og have indflydelse, og i dag er fire af medlemmerne fortsat på arbejdsmarkedet. Sådan var det ikke tidligere, siger Helge Andersen, formand for hovedbestyrelsen.

Hovedbestyrelsen består ud over formanden af næstformand Sven-Erik Madsen, Tine Vibeke Poulsen, Vivi Houborg, Jørgen Otto Kongerslev, René Vilstrup-Bie og Tove Knudsen.

Annonce

Har søgt andre udfordringer

At de mange udskiftninger også berører administrationen i Mindegade tilskriver formanden og direktøren almindelig udskiftning.

- Det er folk, der har søgt andre udfordringer, mens andre blandt andet er gået på efterløn, og vi får rigtig mange ansøgninger til de job, vi slår op, fortæller Steen Dall-Hansen.

- Den ene af vores inspektører er stoppet, fordi han har fået et ledelsesjob et andet sted, mens en anden lige har sagt op, fordi han flytter op til børn og børnebørn i Aarhus, tilføjer Helge Andersen.

De to inspektører er dog ikke blevet udskiftet med folk i samme stillinger. På hjemmesiden fremgår det, at der i dag er tre inspektører ansat - mod fem tidligere - mens der nu er ansat to projektledere og en bygherrekoordinator i den tekniske afdeling.

Steen Dall-Hansen blev i 2016 ansat som direktør for AAB Vejle, der i en årrække havde kørt uden direktør, men med en tredelt ledelse. Siden er den oprindelige ledelse fratrådt, mens der også er sket en række udskiftninger i administrationen. Arkivfoto: Torben Juhler
Annonce

Kræver folk med fagindsigt

- Når vi kører så store byggeprojekter, som vi har gjort i Løget og Finlandsparken og har i Møllevangen, skal det ikke være inspektører, der står med den daglige drift og samtidig skal være inde over byggeriet. Det skal være folk med fagindsigt. Derfor har vi ansat to projektledere, sådan som man også gør andre steder, siger Steen Dall-Hansen.

Ved at gå fra fem til tre inspektører får de tilbageværende ansvaret for flere af AAB's 24 afdelinger. Til gengæld får de færre opgaver at løse i den enkelte afdeling, ligesom AAB har ansat en driftsassistent til at hjælpe dem.

AAB har også taget afsked med en kommunikationsmedarbejder, der havde været ansat i 12 år. Det skete, fordi man i sommer valgte at nedlægge "Beboerbladet AAB", som man vurderede ikke blev tilstrækkeligt læst rundt ved lejerne. Derfor søgte man en anden profil i jobbet.

Til gengæld understreger Steen Dall-Hansen, at tre af de medarbejdere, der endnu ikke har fået et foto på hjemmesiden, har været ansat i længere tid. De har blot ikke tidligere været præsenteret på AAB's hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce