Annonce
Fredericia

Stort byggeprojekt kræver dispensation: 141 nye boliger kan være på vej i Erritsø

Et aarhusiansk arkitektfirma har fremlagt et nyt boligprojekt på Mosegårdsvej i Erritsø. Illustration: Luplau og Poulsen
Både unge, ældre og familier er målgruppen til et nyt boligprojekt i Erritsø. Et arkitektfirma søger om tilladelse til at opføre 141 boliger på Mosegårdsvej. Det kræver dispensation.
Annonce

Erritsø: 141 nye boliger i Erritsø - lige ved Jomfruskoven og IBC Fredericia.

Det er byggeriet, som arkitektfirmaet Luplau og Poulsen har søgt om dispensation til at opføre på Mosegårdsvej 5.

- Attraktive boliger for både unge, ældre, familier og singler, lyder beskrivelsen fra Aarhus-firmaet.

Der er tale om nye lejligheder i otte punkthuse i to til fire etagers højde. Desuden skal der bygges 16 rækkehuse på 108 kvadratmeter. Ud over at ligge tæt på skoler og skov er der heller ikke langt til stranden og til indkøbsmuligheder.

Projektet, der skal behandles i by- og planudvalget onsdag, indeholder flere forskellige boligtyper. Illustration: Luplau og Poulsen
Annonce

Åben grønning

Sagen behandles på onsdagens møde i by- og planudvalget, men der kræves dispensation fra lokalplanen, hvis projektet skal gennemføres.

- Ifølge Lokalplan 291, som er gældende for området, må der opføres 90 boliger, står der i sagsbeskrivelsen.

Det nye projekt er delt op i tre områder med "hver sin identitet". Nord for Mosegårdsvej og øst for Jomfruskoven skal der være tre huse i fire etagers højde med boliger på cirka 60 kvadratmeter. Der er tale om "delevenlige kollegieboliger".

På en åben grønning i midten af området bygges fem større punkthuse i fire etager med boliger fra 74 til 93 kvadratmeter, hvor der i nærheden er et grønt fællesareal med legeplads, træer, dam og plads til aktiviteter.

I den sydlige del af området bygges 16 rækkehuse, som er 108 kvadratmeter store.

Annonce

192 parkeringspladser

Der skal søges dispensation til flere ting i lokalplanen. Ud over antallet af boliger handler det blandt andet om parkeringspladser. Ifølge lokalplanen skal der bygges halvanden parkeringsplads pr. bolig, men til de delevenlige boliger ønsker firmaet kun at opføre én. I alt er planen at opføre 192 parkeringspladser.

Der kommer også overdækkede cykelskure på arealet.

Den nuværende lokalplan tillader to boligveje med tre vendepladser, men firmaet ønsker desuden at en forbindelsesvej med parkering langs det østlige skel "for at sikre et bedre flow i området".

Forvaltningen indstiller, at der gives dispensation til projektet. Hvis politikerne godkender det, sendes det i nabohøring.

Skovhaven ligger ikke langt fra motorvejsafkørsel 59 og tæt på områdets uddannelsesinstitutioner. Illustration: Luplau og Poulsen
Annonce

Gammelt plejecenter lå på stedet

Tidligere lå plejecentret Skovhaven på arealet, men siden 2009 har der været boliger på stedet.

Beboerne er fortrinsvis unge, og Ejendomsselskabet Skovhaven ApS står for udlejningen. Her er Jan Sparsø medejer og direktør.

- Der er cirka 50 lejligheder i dag, siger han.

Hvis det nye projekt bliver en realitet, skal de gamle plejehjemsbygninger rives ned, oplyser Jan Sparsø.

Fredericia Dagblad har forgæves forsøgt at fange arkitekt Erik Luplau for en kommentar til planerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce