Annonce
Kolding

Politikere siger ja til at give en halv million kroner ekstra til kvindefodbolden i Kolding

Hos Kolding IF Fodbold, som fremover får blandt andet kvindeligaholdet fra KoldingQ under sig, forventer man, at kvindefodbolden på længere sig kan være med til at give flere sponsorer til klubben, og at man dermed kan poste flere penge i kvindeafdelingen. Men det tager tid, og derfor søgte klubben om et ekstra markedsføringstilskud fra kommunen, så man kan give kvindeligaholdet et boost nu. Arkivfoto: Søren Gylling
Politikerne i fritids- og idrætsudvalget siger ja til at støtte kvindeligaholdet med ekstra penge, når det bliver lagt ind under Kolding IF Fodbold. Det skal hjælpe byens bedste kvindehold med at holde sig i toppen af dansk fodbold og bidrage til markedsføring af Kolding.

Kolding: En økonomisk saltvandsindsprøjtning er på vej til kvindeligaholdet i Kolding IF Fodbold, som er en realitet efter den kommende fusion mellem kvindefodboldklubben KoldingQ og Kolding IF Fodbold.

Politikerne i fritids- og idrætsudvalget har netop sagt ja til en ansøgning fra Kolding IF Fodbold om et kommunalt markedsføringstilskud på en halv million kroner. Tilskuddet skal gå specifikt til kvindeligaholdet.

Normalt får både KoldingQ og Kolding IF Fodbold et årligt markedsføringstilskud på 100.000 kroner, men kvindeholdet, der ligger i landets bedste liga, får altså i år et ekstraordinært stort tilskud fra kommunen.

Annonce

Det at KoldingQ klarer sig godt, har også indflydelse på pigers lyst til at begynde at gå til fodbold.

Søren Rasmussen (DF)

Formanden for Kolding IF Fodbold, Claus Holm-Søberg, forklarede forleden, at ansøgningen om det ekstra store tilskud skyldes, at der ikke er balance i økonomien i kvindeafdelingen, og at man er nødt til at rette op på det, hvis man fortsat ønsker, Kolding-kvinderne skal spille med blandt de bedste klubber i Danmark.

Et godt varemærke

For formanden for fritids- og idrætsudvalget, Søren Rasmussen (DF), var der ingen tvivl om den ekstra store markedsføringsstøtte til kvindeligaholdet.

- Vi har et ønske om, at fusionen skal komme godt fra start, og der er ingen tvivl om, at KoldingQ er et godt varemærke, som også kan være med til at markedsføre os udadtil. Desuden skal der ikke så meget ekstra til, før kvindeholdet forhåbentlig kan være med helt i toppen, siger Søren Rasmussen, som henviser til, at KoldingQ har et af de laveste spillerbudgetter i Kvindeligaen og for eksempel har oplevet, at HB Køge, som har langt flere penge til spillerkontrakter, hentede tre af de bedste KoldingQ-spillere dertil i sommer.

At der mangler penge her og nu til kvindeligaholdet, og at kommunen i forbindelse med fusionen skal bidrage med flere penge til holdet, har Søren Rasmussen det helt fint med.

- Jeg har ikke problemer med at støtte idræt, og når KoldingQ klarer sig godt, har det også indflydelse på pigers lyst til at begynde at gå til fodbold, og det er jo kun godt, når børn og unge bevæger sig, siger Søren Rasmussen.

Annonce

To betingelser

Han oplyser, at fritids- og idrætsudvalget har stillet to betingelser for at give de 500.000 kroner til kvindeligaholdet.

For det første skal fusionen formelt blive en realitet. Der mangler endnu en godkendelse fra blandt andet DBU og Divisionsforeningen.

Desuden skal Kolding IF Fodbold efterfølgende udspecificere, hvad Kolding Kommune får af reklame og markedsføring for tilskuddet på en halv million kroner.

Fusionen

  • Fusionen mellem KoldingQ og Kolding IF Fodbold, hvor KoldingQ lægges ind under Kolding IF Fodbold, er endnu ikke blevet formelt godkendt.
  • Den skal godkendes på begge foreningers geenralforsamlinger og af DBU Jylland, DBU og Divisionsforeningen.
  • Kvindeligaholdet lægges ind under det professionelle setup i Kolding IF Fodbold Aps, mens KoldingQ's øvrige hold kommer til at høre under Kolding IF Fodbolds moderklub.
  • Den samlede klub får ca. 800 medlemmer og kommer både til at have fodboldfaciliteter på og omkring Kolding Stadion og ved KoldingQ's baner i Bramdrupdam.
Annonce
Fredericia For abonnenter

Det bliver der råd til: Hyggelige plejehjem, cykelstier og ny børnehave

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

Live: Kan FHK nappe sæsonens fjerde ligasejr af fem mulige?

Alarm 112 For abonnenter

Jens Peter så cykelkammerater styrte i asfalten efter voldsomt uheld: - De troede, at de skulle dø

Navne

Leg i klasseværelset på maskinmesterskole bærer frugt: Hæder og en halv million kroner til lokal underviser

Fredericia

Borgmesterens svendestykke - Derfor er partierne glade for budgetaftalen

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia For abonnenter

Ejer får grønt lys: Kystnær ejendom i Snoghøj kan blive til fire

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Fredericia For abonnenter

Den værste cykelsti trænger til ansigtsløft: Snart hopper håndtasken i cykelkurven ingen vegne

Fredericia For abonnenter

Livet hang i en tynd tråd som spæd - i dag stråler Regitze af livsmod

Livsstil

Kom til Fredericia for knap et år siden: Nu åbner Jan og Lars ny butik i et andet univers

Annonce