Annonce
Kultur

Stort fremmøde til sankthans ved Fladstranden

Bålet var placeret lige i vandkanten. Foto: Mogens G. Madsen
Borgmester Leif Skov bidrog med santkhanstale, der havde humor og bid

Høll/Hvidbjerg: Fladstranden var fyldt, da Grundejerforeningen i Hvidbjerg, Høll og Mørkholt havde kaldt til sankthans-arrangement ud for Børnenes Vel.

Der var musikalsk underholdning ved Tine og Mogens Lützen, inden foreningens formand, Egon Sørensen, bød aftenens taler velkommen, nemlig tidligere borgmester Leif Skov, der har båret borgmesterkæden i såvel Børkop Kommune som Vejle Kommune.

Og det var en mand, der kendte stedet, hvor bålet blev tændt.

- Det var her, vi som drenge cyklede til, når vi skulle til stranden. Senere var det til bal på De Tre Vande i Hvidbjerg. Skulle der være en pige til stede, som jeg har kysset dengang, så gå lige lidt stille med det. Min kone er her også, sagde Leif Skov og fik folk til at grine.

Skov har den dag i dag en stærk lokal tilknytning, bopælsmæssigt og via datteren, der driver restaurant i Høll.

Annonce
Det var en ond tid. 150 år i Danmarkshistorien, hvor man brændte kvinder på bålet

Leif Skov, tidligere borgmester og båltaler

Det var en ond tid

Leif Skov nævnte sankthansbålet som et glædesblus, men mindede også om, at der jo var en tid, hvor man var efter de såkaldte hekse.

- Det var en ond tid. 150 år i Danmarkshistorien, hvor man brændte kvinder på bålet. Det var kloge kvinder, som mændene ikke kunne forstå, og som de frygtede. I dag har vi også kloge kvinder, dem gør vi til statsministre og EU-kommissærer, fortalte Leif Skov, og fik igen forsamlingen til at grine.

Han mindede os om, at vores land er fantastisk, og at vi skal glæde os over, hvor godt demokratiet fungerer her.

- Sikke et fantastisk valg vi havde. Det lykkedes befolkningen at få sat nogle emner på dagsordenen. Børnene og klimaet.

- Men vi skal også huske, at ondskaben ikke er forbi. Vi har set regimer, kommunistiske og nazismen, der kostede millioner af liv. Fred det er noget, man skal kæmpe for. Det gør Danmark også internationalt. Vi skal vise, at vi tror på freden, vise at vi ikke er os selv nok, men i stedet gøre en indsats for helheden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce