Annonce
Fredericia

Stort jordskred ved campingplads: Trappe forsvundet i havet

Trappen førte tidligere fra campingpladsen ned til stranden. Men den er nu skredet i havet. Foto: Bjarne Christensen
Efter et stort jordskred ved Trelde Klint er en trappe fra campingpladsen til stranden forsvundet.
Annonce

Trelde: En trappe ned til stranden ved Trelde Klint er forsvundet efter et stort jordskred.

Jordskreddet skete torsdag, og ifølge naturvejleder Bjarne Christensen fra Fredericia Kommune er hele trappen på 60-80 trin forsvundet. På det sted, man kunne begynde nedgangen til stranden, er der forsvundet cirka 30 meter af skrænten ned i havet.

- Trappen er pist væk. Den er som sunket i jorden. Det er sket efter den kombination af rigtig meget vand, nordenvind og blæst og højvande, der har været. Det er naturens kræfter, der spiller ind. Samtidig betyder et plastiske ler også, at jorden kan skride, siger Bjarne Christensen med henvisning til det særlige Lillebæltsler.

- Alle de ting gør, at vi har et kæmpestykke, der er skredet ned der, hvor trappen er fuldstændig forsvundet, lyder det fra naturvejlederen, som har lagt en video ud fra området på Det Grønne Fredericias Facebook-side med overskriften "Dramatik på Trelde Næs".

Går man en tur ved stranden, er det ikke muligt at komme tørskoet forbi det sted, hvor der tidligere var en trappe ned. Foto: Bjarne Christensen
Annonce

Naturens gang

Bjarne Christensen hørte om skredet torsdag eftermiddag. Her blev han kontaktet af Dancamps Trelde Næs' indehaver Camilla Dvinge, som havde fået et opkald om skredet.

Trappen har ligget der i mange år og bruges for eksempel af folk, der går en tur ned på stranden fra campingpladsen. Men nu er den mulighed udelukket på det sted. Fredericia Kommune har sat en afspærring op på.

Hvad gør man derefter?

- Det er et godt spørgsmål. Vi skal sikre os, at der ikke er nogen, der plejer at færdes der, som falder ned. Derfor har vi sat afspærring op, siger Bjarne Christensen og fortsætter.

- Det er naturens gang. Der er ikke så meget, vi kan gøre ved det. Vi kan ikke komme ned med store maskiner og flytte det. Det har vi heller ingen intentioner om. Hvis det bliver muligt, bliver der etableret en form for trampesti. Men det er ikke sikkert, det er muligt. Sidste vinter var der én, der sad fast. Der var sket et skred, og så går man op på skrænten for at finde en ny vej, og så sad hun altså bare fast. Så det er bestemt ikke en opfordring til at finde nye veje, siger Bjarne Christensen.

Skredet er så stort, at man ikke kan komme tørskoet forbi det, hvis man går en tur ved stranden. Man kan godt kigge nærmere på skredet ved Trelde Klint, men naturvejlederen opfordrer til, at man tænker sig om, når man færdes i nærheden.

Her kan man se, hvor meget af skrænten, der er skredet ned. Foto: Bjarne Christensen
Der er nu spærret for adgangen til det sted, hvor der tidligere var en trappe ned til stranden. Foto: Bjarne Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce