Annonce
Kultur

Stort overblik: Her kan du gå til julemarked i Vejle og omegn

Julemarkederne plejer at tiltrække mange mennesker i weekenderne op til jul. Collage: Anders Kynde
Det vrimler med store og små julemarkeder i Vejle-området. Få det store overblik her i artiklen.

Vejle: Julen nærmer sig. For nogle er den allerede i gang, mens andre først for alvor kommer i stemning, når vi er tættere på den 24. december.

Uanset hvad er der gode muligheder for at komme i stemning til en eller flere af de mange julemarkeder, som afholdes de kommende weekender frem mod juleaften.

Vi har her samlet et overblik over de største julemarkeder i Vejle og omegn.

Annonce

❤ 27.-28. november

Haughus Gods holder julemarked i weekenden. Arkivfoto: Lars Juul

Jelling: I udkanten af Jelling finder du nok det største julemarked i området på Haughus Gods. Her holdes der for syvende år i træk julemarked i godsets mange bygninger, hvor du som sædvanlig kan købe alt fra pynt og dekorationer til æbleskiver og antikvariske sager. Det foregår begge dage fra klokken 10 til 16.

Vejle: På Ellehammersvej inviterer Vejle Kommune og Karriereværkstedet Butiq Uniq til julemarked fra klokken 10 til 15. Her ser brugerne af huset frem til at sælge brugskunst, som de har lavet i keramik-, glas- og syværkstederne. Derudover sælges juledekorationer og gaveæsker med brugskunst og chokolade.

Thyregod: Arrangørerne kalder det "områdets hyggeligste julemarked", som arrangeres lørdag klokken 10 til 16 i Thyregod Hallen. Her vil hallen være fyldt med over 60 juleglade udstillere.

Givskud: Om søndagen kommer julen til Givskud, hvor byens hal fyldes med boder, tombola, juletræ og mulighed for at købe lidt lækkert til ganen. Det foregår fra klokken 10.30 til 16.

Egtved: Man kan naturligvis smæske sig i kaffe, kringle og risalamande, når der søndag klokken 10 til 14 er julemarked i Egtved Forsamlingshus. Men der er også tarteletter og suppe på disken - og spændende varer en masse.

❤ 2.-4. december

I december er der flere julemarkeder på Vejle-egnen. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Vejle: På Søndertorv er garanteret julestemning, når en række af byens butikker er repræsenteret til julemarked på torvet. Det sker i et samarbejde med Campus Vejles elever, der har fået til at opgave at hjælpe med markedsføringen af boderne.

❤ 4.-5. december

På Tirsbæk Gods er der tilbud og aktiviteter for hele familien til julemarked de to første weekender i december. Arkivfoto: Martin Ravn

Tirsbæk: To weekender i træk afholdes det traditionsrige julemarked på Tirsbæk Gods, hvor man kan købe godsets egne produkter, nyde varme drikke og hjemmebagte klejner i herskabsstalden. Gårdspladsen er indtaget af en række udstillere, mens der også vil være forskellige aktiviteter for børn og voksne. Det foregår lørdag og søndag klokken 10 til 16. Udover de sædvanlige aktiviteter er der år et par nyheder:

- Et nyt vineri er bygget færdigt i en tidligere vognport, og i år vil der blive salg af gårdens produkter, som honning, æblemost, vin, rapsolie mm. i de fine lokaler. I en af de store lader ud mod gårdspladsen vil der blive skabt en “after-ski stemning”, med et stort bål i midten, omgivet af bænke med lune skind. Her kan man nyde et glas af den lokale vin sammen med en dansk vildt-tapas, oplyser Tirsbæk Gods.

Vejle: Nogle af landets dygtigste designere og kunstnere udstiller deres produkter, når Upcomers holder stort julemarked i Spinderihallerne lørdag og søndag. Cirka 80 kreative designere inden for keramik, smykker, prints, fashion og fødevarer er på plads til julemarkedet, der foregår begge dage fra klokken 10 til 16.

Vonge: Ingen jul uden julemarked på Tinnetgaard ved Vonge. Både lørdag og søndag er gården fyldt med julestemning fra klokken 10 til 15.30, når du kan smage brændte mandler, tage på hestevognstur eller få købt årets juledekoration. OBS: JULEMARKEDET ER AFLYST

Vejle: Som sædvanlig er Søndertorv omdannet til markedsplads den første lørdag i måneden. Og december er ingen undtagelse, når torvet er fyldt med boder, som højst sandsynlig har en række julegodter at sælge.

❤  11.-12. december

Køb en julegave eller noget pynt til hjemmet. Arkivfoto: Frank Pedersen

Ødsted/Jerlev: I Bøgedal Bryghus i Vejle Ådal garanteres gode smagsoplevelser fra bryghusets øl og Osteriet i Vejle. Øl, som kan købes med hjem til julens frokoster og bruges som gave. Julemarkedet foregår lørdag klokken 11 til 16.

Tirsbæk: Både lørdag og søndag står Tirsbæk Gods igen bag et julemarked med et program, som er beskrevet tidligere i denne artikel.

❤ 17.-18. december

Lundhusvej er værd at opleve i hele december - også den sidste lørdag før jul, hvor der afholdes julemarked på den kendte villavej. Arkivfoto: Martin Ravn

Vejle: Hvert år i måneden op til juleaften er Lundhusvej i Vejle et stort tilløbsstykke, fordi husene langs den private villavej giver den fuld gas med udendørs julebelysning. Lørdag er der endnu en grund til at lægge vejen forbi den hyggelige julegade, når der afholdes julemarked fra klokken 15 til 18.30. Det indtjente beløb fra julemarkedet går til julemærkehjemmet Fjordmarken i Kollund.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Kultur

Fire boggaver, der også er smukke, når de er pakket ud

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce