Annonce
Fredericia

Strømmen er tilbage i Fredericia

Flere borgere i Fredericia må undvære strøm torsdag aften. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Trekantområdets Brand oplyser klokken 20.09 på Twitter, at strømmen er tilbage.

Fredericia: Torsdag aften kan flere fredericianere glæde sig over, at vi befinder os i de lyse nætters tid. Strømmen er nemlig gået i en del af byen. Det oplyser Trekantområdets Brand på twitter.

Heraf fremgår det, at strømmen ventes at vende tilbage omkring klokken 20.

Trefor oplyser på sin hjemmeside, at strømafbrydelsen skyldes driftsforstyrrelser og kan foruden manglen på strøm betyde svigtende forsyning af vand, varme og kommunikation i dele af Fredericia og opland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt, der er skyld i den stigende vandstand?

Læserbrev: Kystdirektoratet har udpeget 14 områder ved Danmarks kyster, som er klassificeret som særligt truet af den stigende vandstand. Juelsminde er et af de truede områder. Et nyt digelag er etableret, og der arbejdes ihærdigt frem mod at sikre byen mod oversvømmelse. Der er udarbejdet et foreløbigt dige-projekt, som anslås at koste omkring 23 mio. kr. Ingen ved af gode grunde p.t., om det holder, men hvis det gør, er det en udgift pr. husstand på gennemsnitligt 20.000 kr. Nuværende lovgivning siger, at det skal de mennesker, der bor i de truede områder, betale, herunder også den fremtidige vedligeholdelse. Nu er det så, jeg spørger vores folketingspolitikere: Er det kun os, der bor lavt - under kote 2,50 - der er skyld i den stigende vandstand? Ifølge klimaforskere over hele verden er det et globalt problem. Det er den måde, verdens befolkning lever og forbruger på, der ændrer klimaet og medfører højere vandstand. Når der skal laves store offentlige anlæg eller for den sags skyld de militære forsvarsudgifter, grænsekontrol osv. - alt sammen til gavn for fællesskabet - er der ingen tvivl: Statskassen betaler naturligvis. Alle os danskere og de mange hundrede tusinder turister, der besøger os, har stor glæde af at kunne færdes ved vore skønne kyster. Så kan ingen vel i fuld alvor være i tvivl om, at det er en statsopgave at betale regningen. Den lovgivning, der gælder nu, er et levn fra fortiden. Der må være nogle politikere, der tager fat på at ændre det.

Annonce