Annonce
Fredericia

Vagtcentral kimet ned efter strømsvigt - selv om det var Trefors opgave

Der var travlhed på vagtcentralen hos Trekantbrand torsdag aften. Arkivfoto: Nana Hanghøj
Da strømmen gik i Fredericia midtby torsdag, ringede mange til Trekantbrand, selvom brandfolkene intet har med strøm at gøre. - Mange kender vores nummer, siger operationschef. Han opfordrer folk til at tjekke Trefors hjemmeside.

Fredericia: Trekantbrand har intet med strømforsyning at gøre.

Men da strømmen gik i den indre by i Fredericia torsdag ved 17.30-tiden, blev Trekantbrands vagtcentral i Fredericia alligevel kimet ned. Selv om det var Trefors opgave at ordne problemet.

- Mange borgere i Fredericia ringede til os. Det var tæt på at lægge telefonerne ned hos os fra klokken 17.30 til 19.30, hvor det var overstået, fortæller operationschef Casper Christensen fra Trekantbrand.

Trekantbrand valgte at informere om strømafbrydelsen på Twitter.

- Det var for at tage trykket og informere om situationen. Vi var ikke selv berørt af strømafbrydelsen, så det var udelukkende en informationsindsats, forklarer Casper Christensen.

Han forklarer, at mange borgere kender telefonnummeret til brandvæsenet, og derfor var det nærliggende for dem at ringe. Men det er bare ikke meningen. I stedet opfordrer Casper Christensen folk til at tjekke Trefors driftssider, hvis det handler om strøm, vand eller varme.

- Problemet er jo, at vi også får nødkald ind. Så dem, der har lidt mere brug for det, får længere ventetid. Vi sidder jo kun to mand på vagt, siger Casper Christensen, der fulgte situationen løbende.

Derfor var der muligt at sætte ekstra mandskab ind, hvis det blev nødvendigt.

Trekantområdets vagtcentral i Fredericia tager imod opkald fra hele Trekantområdet.

Annonce

1600 var ramt

Trefor oplyser, at cirka 1600 kunder inden for voldene var berørt.

- Årsagen til afbrydelsen var en kabelfejl, og udbedringen påbegyndes i dag, siger Carsten Pedersen, der er afdelingschef i driftsovervågningen hos Trefor Infrastruktur.

- Når der sker et udfald, som vi oplevede i går, kobler vi anlægget fra og får strøm til kunderne igen som førsteprioritet. Derefter fejlfinder vi og fikser problemet. Det er også den procedure, der er fulgt i går, hvor der kunne oplevelse en afbrydelsestid på knap to timer, forklarer han.

Trefor fandt udfald på to strømlinjer på Oldenborggade og kabelfejl mellem to stationer i den indre by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Se de våde billeder fra Fredericia: Regnen gav en oversvømmet vej og en fugtig vold

112

Computere blev stjålet ved to aftenindbrud

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Listetyv brød ind hos døve og blev opdaget: Men politiet ville ikke betale for anmeldelse

Fredericia For abonnenter

Politiet påtager sig ansvar og præciserer retningslinjer for døvehenvendelser

Annonce