Annonce
Fredericia

Vagtcentral kimet ned efter strømsvigt - selv om det var Trefors opgave

Der var travlhed på vagtcentralen hos Trekantbrand torsdag aften. Arkivfoto: Nana Hanghøj
Da strømmen gik i Fredericia midtby torsdag, ringede mange til Trekantbrand, selvom brandfolkene intet har med strøm at gøre. - Mange kender vores nummer, siger operationschef. Han opfordrer folk til at tjekke Trefors hjemmeside.

Fredericia: Trekantbrand har intet med strømforsyning at gøre.

Men da strømmen gik i den indre by i Fredericia torsdag ved 17.30-tiden, blev Trekantbrands vagtcentral i Fredericia alligevel kimet ned. Selv om det var Trefors opgave at ordne problemet.

- Mange borgere i Fredericia ringede til os. Det var tæt på at lægge telefonerne ned hos os fra klokken 17.30 til 19.30, hvor det var overstået, fortæller operationschef Casper Christensen fra Trekantbrand.

Trekantbrand valgte at informere om strømafbrydelsen på Twitter.

- Det var for at tage trykket og informere om situationen. Vi var ikke selv berørt af strømafbrydelsen, så det var udelukkende en informationsindsats, forklarer Casper Christensen.

Han forklarer, at mange borgere kender telefonnummeret til brandvæsenet, og derfor var det nærliggende for dem at ringe. Men det er bare ikke meningen. I stedet opfordrer Casper Christensen folk til at tjekke Trefors driftssider, hvis det handler om strøm, vand eller varme.

- Problemet er jo, at vi også får nødkald ind. Så dem, der har lidt mere brug for det, får længere ventetid. Vi sidder jo kun to mand på vagt, siger Casper Christensen, der fulgte situationen løbende.

Derfor var der muligt at sætte ekstra mandskab ind, hvis det blev nødvendigt.

Trekantområdets vagtcentral i Fredericia tager imod opkald fra hele Trekantområdet.

Annonce

1600 var ramt

Trefor oplyser, at cirka 1600 kunder inden for voldene var berørt.

- Årsagen til afbrydelsen var en kabelfejl, og udbedringen påbegyndes i dag, siger Carsten Pedersen, der er afdelingschef i driftsovervågningen hos Trefor Infrastruktur.

- Når der sker et udfald, som vi oplevede i går, kobler vi anlægget fra og får strøm til kunderne igen som førsteprioritet. Derefter fejlfinder vi og fikser problemet. Det er også den procedure, der er fulgt i går, hvor der kunne oplevelse en afbrydelsestid på knap to timer, forklarer han.

Trefor fandt udfald på to strømlinjer på Oldenborggade og kabelfejl mellem to stationer i den indre by.

Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Borgere får besked om skift af privat hjemmehjælp: Men kommunen afventer endelig underskrift

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Fredericia For abonnenter

Efter debat om udbud: Embedsmænd og Kære Pleje mødes fredag morgen

Annonce