Annonce
Sydjylland

Stram Kurs har fundet sydjysk spidskandidat: Partiet ville have hans kone ud af Danmark

Carsten Normann Munk bor i Sulsted uden for Aalborg er tidligere medlem af både Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. Privatfoto.
Det bliver den nordjyske fængselsbetjent Carsten Normann Munk, som bliver partiet Stram Kurs' spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Han er gift med en filippinsk kvinde, som ifølge partiets partiprogram ikke bør være i Danmark.

Politik: Efter flere dages valgkamp, kan Stram Kurs nu offentliggøre partiets spidskandidat i Sydjyllands Storkreds. Det bliver den nordjyske fængselsbetjent Carsten Normann Munk, der skal repræsentere partiet i Syd- og Sønderjylland. Det bekræfter Carsten Normann Munk over for JydskeVestkysten.

Han fortæller, at han selv foreslog, at han stillede op i Sydjyllands Storkreds, efter at provokunstneren Uwe Max Jensen blev præsenteret som det yderliggående islamkritiske partis kandidat i Nordjylland. Han har lidt familie i Syd- og Sønderjylland, men har ellers ikke nogen særlig tilknytning til landsdelen.

For indtil for en måned siden var han medlem af Nye Borgerlige, og han var opstillet som byrådskandidat for partiet under kommunalvalget i 2017. Uden dog at komme ind. I 2013 var han kandidat for Dansk Folkeparti og kom heller ikke ind.

Annonce

Stram Kurs

  • Rasmus Paludan og Stram Kurs har fået opmærksomhed gennem flere demonstrationer, hvor partilederen blandt andet har brændt koraner af og ytret rabiate holdninger om islam.
  • Partiet blev stiftet i 2017 og går ind for forbud mod islam i Danmark. Støtten til og opmærksomheden omkring Stram Kurs er vokset betragteligt, siden der som følge af Paludans demonstrationer på Nørrebro 14. april opstod massive uroligheder.
  • Flere meningsmålinger viser, at partiet har kurs mod Folketinget.
  • 7. maj blev Kim Holmgaard Madsen fra Esbjerg offentliggjort som partiets første og eneste sydjyske kandidat. Mindre end 24 timer senere meldte han sig ud af partiet, da han ikke kunne blive garanteret en plads som partiets spidskandidat i Sydjyllands Storkreds.
  • Rasmus Paludan har også overvejet at stille op i Sydjylland, men har besluttet sig for at stille op i Sjællands Storkreds.

Filippinsk kone

Carsten Normann Munk har den forgangne uge gjort sig bemærket i flere medier. Han er nemlig gift med en filippinsk kvinde, som ifølge Stram Kurs' partiprogram slet ikke burde bo i Danmark.

"Partiet anerkender, at danskere på rejse i verden kan opnå ønske om at indgå ægteskab med en udlænding. Det er imidlertid som udgangspunkt kun personer med en baggrund i den vesteuropæiske kultur, som egner sig til at bo permanent i Danmark og bidrage til samfundet," står der i partiets politiske program.

Stram Kurs-leder Rasmus Paludan har efterfølgende ifølge BT gjort det klart, at den del af partiets program bør ændres.

- Det handler kun om en definition på danskere. Man kan godt bo i Danmark, hvis man er udlænding. Udgangspunktet er, at de ikke skal bo i Danmark, og det er jeg faktisk fuldstændig enig i. Men hvis de kan overbevise os og danskerne om, at de rigtig gerne vil bo med os og kan bidrage, så skal de selvfølgelig have lov til det, siger Carsten Normann Munk.

Hvordan kan du være spidskandidat for et parti, der ikke anser din kone som ligeværdig med etniske danskere?

- Det er ikke noget med ligeværdig at gøre. Danmark er danskernes land. Det er klart, at hvis der er mennesker, der kommer fra lande, som vi har positive erfaringer med, så er det nemmere at tro, at vedkommende bliver gevinst for Danmark. Ikke kun økonomisk, men også menneskeligt.

Hvorfor passer filippinere godt ind i Danmark?

- De har en blød og mild kultur, og de er tilpasningsdygtige og imødekommende, siger Carsten Normann Munk, der mener, at det står i modsætning til den muslimske kultur.

Optøjer

Han meldte sig ind i Stram Kurs efter de voldsomme optøjer på Nørrebro i april, som for alvor gav Rasmus Paludan medvind.

- Det er ikke den eneste voldsparathed, vi møder i det danske samfund. Fængslerne er fulde af muslimer.

Men det er jo kun en meget lille del af muslimer, der er kriminelle?

- Men der er en voldsom overrepræsentation. Især i forhold til vold. I mine øjne har muslimer en machokultur, hvor volden ligger og ulmer under overfladen.

Hvor ved du det fra?

- Jeg har trods alt været fængselsbetjent i mange år og oplevet, hvor hidsige de er.

Men du har jo kun oplevet de kriminelle muslimer. Så hvordan ved du, at der generelt blandt muslimer eksisterer vold og machokultur?

- Der er jo ikke den store forskel på kriminelle danskere og almindelige danskere. Og det tror jeg heller ikke, der er hos muslimerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Østerstrand skal udvikles endnu mere: En vision i sand og vand som kan bruges af alle

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce