Annonce
Erhverv

Strategien virker: Messe C laver millionoverskud

Grete Højgaard er chef for Messe C i Fredericia. Messehallerne er udvidet en række gange og har i dag 33.000 kvadratmeter under tag. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
For år tilbage fik Messe C et stort underskud. Virksomheden lavede en ny strategi, som nu giver pote.

Fredericia: Fonden Messe C kommer ud af 2018 med et millionoverskud. Det viser regnskabet, der for nylig blev indleveret til Erhvervsstyrelsen.

Overskuddet voksede fra 1,2 millioner kroner i 2017 til knap 3,1 million kroner i 2018. Årsagen er virksomhedens fokus på at udvikle forretningen via sin strategi, fortæller direktør Grete Højgaard.

- Det er en del af vores langtidslan. For mange år siden havde vi et stort underskud. Så lagde vi en strategi for at blive en virksomhed i balance og med overskud, fortæller hun.

Det indebærer især to ting; at udvikle fagmesser og holde store events.

- Vi udvikler en ny fagmesse hvert år. Det giver ikke overskud det første år, men det kommer de til. Vi arbejder også med events, som vi ikke har gjort før. Det er et nyt forretningsområde for os, og vi forventer, det vil vokse, forklarer Grete Højgaard.

Vi udvikler en ny fagmesse hvert år. Det giver ikke overskud det første år, men det kommer de til. Vi arbejder også med events, som vi ikke har gjort før. Det er et nyt forretningsområde for os, og vi forventer, det vil vokse.

Direktør Grete Højgaard

Netværk på messerne

Et eksempel på en fagmesse er Danish Security Fair, som blev holdt for første gang sidste år. I år foregår det i slutningen af august. Seneste skud på stammen er en sommerhusmesse i september.

- Danish Security er ikke kæmpestor, men en god fagmesse, hvor branchen mødes. I dag kommer folk på messer for at netværke. Før i tiden handlede det mere om nye produkter. NutriFair var en af vores første nye fagmesser. Det begyndte som en lille messe, men har efterhånden vokset sig pænt stor, siger Grete Højgaard.

Ifølge hende er trenden, at messerne bliver "en smeltedigel af viden, netværk og produkter".

Events er et andet stort forretningsområde for Messe C. Seneste eksempel var et arrangement for 3F, hvor fagforeningen fejrede 40, 50 og 60 års jubilarer.

- Vi havde bygget en "memorylane" op med ting, de kunne genkende fra dengang, som hvilke biler og tøj man brugte, og hvilke tv-programmer man så i fjernsynet. Bagefter var der fællesspisning og underholdning. Et event kan skabe et fuldstændigt unikt univers for de mennesker, der kommer, forklarer Messe C-direktøren.

Længere sæson

I ledelsesberetningen oplyser Messe C, at man forventer et lille overskud i indeværende års regnskab. Årsagen til, forventningerne ikke er større, skal findes i historikken, fortæller Grete Højgaard.

- Traditionelt har de ulige år været rigtig svære. Mange af de store arrangementer ligger i lige år. Vi prøver at udligne det, fortæller hun.

Før i tiden var højsæsonen meget kort, men Messe C har i de senere år haft held til at udbrede sæsonen, så det nu kun er i sommermånederne, aktiviteterne er små.

Ifølge regnskabet beskæftiger virksomheden 50 ansatte. Messe C har en række løsarbejdere, som er tilknyttet de forskellige messer eller events.

Messe C er en erhvervsdrivende fond, som har en formue på 22,6 millioner kroner. Pt. er der ikke planer om udvidelser, men det kan komme. Den ældste del af messehallerne er opført i 1976.

- Vi moderniserer jo løbende. Det er et gammelt og stort hus. Man har jo altid drømme om nye, fine forhold, siger Grete Højgaard.

To gange om året er der bilmesse i Messe C. Det er en af de messer, som tiltrækker mange mennesker med en fælles passion. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce