Annonce
Erhverv

Stress førte til karriereskifte: Nu står Renate på egne fødder og åbner klinik

I lyse og hjemlige omgivelser har Renate Korsgaard indrettet klinikken Calvinsvejs Fodpleje i sin udestue. Kunderne kan dog gå direkte fra parkeringspladserne i gården til udestuen - uden at skulle igennem hele huset. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
57-årige Renate Korsgaard byder inden for hos Calvinsvejs Fodpleje. Den nye klinik har hun indrettet på sin privatadresse, efter hun i mange år har stået i butik. Et stressforløb førte imidlertid til et karriereskifte.

Fredericia: Renate Korsgaard har taget plads i sin udestue på hjemadressen Calvinsvej 47. Regnen trommer imod taget, imens den 57-årige fredericianer har taget plads i det lille sofamøbel.

Indtil for nylig lignede rummet på mange måder andre udestuer. I dag er den foruden et par siddepladser indrettet som klinik.

Tirsdag 26. oktober slog Renate Korsgaard nemlig bagdøren op for Calvinsvejs Fodpleje, som tilbyder fodpleje - eksempelvis hjælp til revner i hælen, hård hud og nedgroede negle.

Annonce

Gik ned med stress

Egentlig var Renate Korsgaard glad og tilfreds for sit job bag disken hos Flying Tiger. Gennem otte år var hun serviceassistent i virksomhedens butik, da den lå Gothersgade, og siden blev hun forfremmet, da hun blev ansat som butikschef i kædens Middelfart-butik.

Hun trivedes i jobbet, der bød på masser af ansvar og frihed. Jobbet havde imidlertid også en bagside af medaljen for Renate Korsgaard.

- Jeg var utrolig glad for mit job, men jeg satte for store krav til mig selv og kunne ikke klare det til sidst. Så jeg kom til læge og fik at vide, at jeg led af stress, forklarer hun.

Der er gjort plads til både fodbad, ledundersøgelse og behandlinger i udestuen. Foruden fodplejen tilbyder Renate Korsgaard også salg af forskellige fodplejeprodukter, så kunderne kan holde den nederste del af kroppen ved lige. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Forløbet fik hende til at tænke over, hvad fremtiden skulle byde på. Skulle hun tilbage i handelslivet, vidste hun, at det ikke skulle være som butiksansvarlig. Det var midt i tankemyldret, at fodplejer-erhvervet dukkede op, efter det for år tilbage havde været i tankerne.

- Jeg savnede nærværet og relationen til mennesker i det daglige arbejde, så jeg meldte mig til uddannelsen på Odense Fodplejeskole, forklarer hun om uddannelsen hun færdiggjorde i august i år.

Det var dog ikke uden besvær, at hun gennemførte sit uddannelsesforløb.

- På forhånd tænkte jeg tænkte, at jeg var færdig med at gå i skole, men jeg kom igennem uddannelsen, så jeg kan arbejde med det, jeg ønsker. Undervejs var der dog tidspunkter, hvor jeg overvejede, om jeg skulle stoppe, siger Renate Korsgaard og tilføjer:

- Når jeg havde prøvet at gå ned med stress, magtede jeg ikke at tage kampen op og finde ud af, om det var i butik, jeg skulle tilbage til.

Annonce

Har ryddet udestuen

Oplevelsen af ansvar og frihed forventer hun fortsat at få, selvom det nu er fodplejer og ikke butikschef, hun fremover skal beskæftige sig som.

Da hun blev færdiguddannet, havde hun planer om at åbne klinik i byen. De tanker kom hun dog fra igen.

- Det blev simpelthen for dyrt i lejeudgifter, så i stedet blev jeg enig med min mand om i første omgang at rydde udestuen, og jeg synes, løsningen er blevet god, og så må jeg se, hvordan det bliver på sigt, konstaterer Renate Korsgaard, som starter ud på deltid.

Jeg finder en enorm ro i, at jeg kan holde fokus på én kunde ad gangen, og at jeg kan styre tempoet. Jeg glæder mig helt vildt til at opleve, hvad det kan udvikle sig til.

Renate Korsgaard, indehaver af Calvinsvejs Fodpleje

Ved siden af fodplejergerningen er hun servicemedarbejder hos ISS, hvor hun gør rent i morgen- og formiddagstimerne. Fremadrettet indgår det job også i hendes planer. Det er til gengæld arbejdet som fodplejer, hun i særlig høj grad brænder for.

- Jeg finder en enorm ro i, at jeg kan holde fokus på én kunde ad gangen, og at jeg kan styre tempoet. Jeg glæder mig helt vildt til at opleve, hvad det kan udvikle sig til, siger Renate Korsgaard.

Annonce

Kunden i første række

Hun håber ligeledes på mange gode snakke med kunder, der tager plads i stolen - hvis de da har lyst.

- I bund og grund handler det om kundens behov og ønsker. Det vigtigste er, at de får en behagelig oplevelse, når de kommer her, siger Renate Korsgaard.

Hun er til gengæld ikke i tvivl om, at hun nok skal møde en masse spændende mennesker - og fødder - gennem sit nye erhverv:

- Som man siger inden for faget, så er der ikke to par fødder, der er ens.

Åbningstiderne for Calvinsvejs Fodpleje er mandag, tirsdag og torsdag 11.15-16 samt onsdag 12-19. Ved aftaler på andre tidspunkter kan man tage kontakt til Renate Korsgaard, ligesom der er mulighed for udekørende fodpleje.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce