Annonce
Erhverv

Strid lukker Sommercaféen

Forpagter Karsten Vissing foran Sommercaféen i Høll. Caféen er nu lukket, da Karsten Vissing og ejer Per Egebart er blevet uenige om økonomien. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
høll - Forpagter af Sommercaféen i Høll, Karsten Vissing, var ved godt mod, da avisen talte med ham i april inden sommersæsonen.

Efter nogle problemer med en kødleverandør i vinterhalvåret, glædede han sig til sommer med god omsætning. Men siden har situationen ændret sig drastisk. Mandag åbnede Sommercaféen ikke, for Karsten Vissing har, ifølge eget udsagn, valgt at afbryde samarbejdet med ejer Per Egebart.

- Jeg er blevet snydt. Vi indgik en mundtlig aftale om, at jeg skulle være forpagter og jeg har gået og ventet på at få papirerne. Imens har jeg fået lidt løn, siden jeg startede i august sidste år. Men ellers har vi lånt penge i forventning om, at jeg jo ville få del i overskuddet, når jeg blev forpagter, siger Karsten Vissing.

Men sådan gik det ikke. Ifølge den nu tidligere forpagter, blev han nægtet at få den rolle af ejer Per Egebart, hvilket fik Karsten Vissing til at tage sit tøj og gå. Han har nu startet en sag igennem fagforeningen Krifa for at få den løn, som han mener, at han har til gode.

Stort underskud

Mens Karsten Vissing altså mener, at Per Egebart skylder ham penge, mener Per Egebart, at det forholder sig lige modsat.

- Det væltede jo ind med klager. Det var elendig mad, Karsten lavede, og folk blev væk. Han var slet ikke dygtig nok til at være forpagter og underskuddet voksede og voksede. For 14 dage siden sagde jeg til Karsten, at det hele skulle laves om, hvis stedet skulle løbe rundt. Jeg ville ikke skyde flere penge i det. Og så stak han bare af, siger Per Egebart.

I samråd med sin revisor overvejer Per Egebart nu, hvordan han skal tackle den økonomiske situation efter Karsten Vissing er rejst. Han understreger, at Karsten Vissing har fået løn siden sin ansættelse i august 2015. Per Egebart håber, at Sommercafeen snart kan åbne igen.

- Det er en lettelse for mig, at Karsten er rejst. Nu arbejder jeg på højtryk på at finde en ny forpagter. Om det bliver til en gourmetrestaurant eller en café, må tiden vise. Men jeg har flere spændende mennesker i kikkerten, siger Per Egebart.

Karsten Vissing vil bruge sommeren på at sunde sig, inden han tager en beslutning om, hvad fremtiden skal bringe.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Bredt forlig på plads: Flere upopulære spareforslag blev pillet af bordet

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce