Annonce
Fredericia

Strik i det fri: Mænd og yngre kvinder er også velkomne

Årets internationale dag, hvor man strikker i det fri, er i år lørdag 8. juni, og på Rådhuspladsen i Fredericia strikkede godt 20. Foto: Steen Højgaard
Strikke-glade lidt ældre kvinder strikkede på Rådhuspladsen lørdag. Resten af året mødes de hver måned i Pakhuset, og både mænd og lidt yngre kvinder er mere end velkomne.

Fredericia: Else Nybo Andersen havde glemt eller vidste ikke, at hun skulle have en stol med til strikke-begivenheden på Rådhuspladsen lørdag midt på dagen.

Derfor måtte hun igen på cyklen, og efter at have hentet en stol var hun klar.

På Rådhuspladsen strikkede godt 20 lidt ældre kvinder i tre timer fra kl. 10, og anledningen var det årlige, internationale arrangement "Strik i det fri".

Siddende på hver sin mere eller mindre behagelige, medbragte stol blev der strikket og snakket i tre timer, og bagefter var der planer om yderligere hygge på en café.

Men også resten af året mødes en gruppe lokale kvinder for at stikke. Det sker i Det Bruunske Pakhus i Kirkestræde i Fredericia.

- Vi strikker i Pakhuset en gang om måneden. Jo, mænd er hjertelig velkomne, og vi synes også, at det ville være godt med nogle unge piger. Min egen datter strikker. Men deltager ikke i Pakhuset. Vi skal have både mænd og unge piger med.

Ordene kommer fra Yt Dahl Hansen, der bor i Erritsø.

- Vi har en gruppe på Facebook, hvor der står mere om aktiviteterne. Den hedder "Pakhusstrik - strikkecafé i Fredericia", og vi mødes i efteråret onsdag 18. september, onsdag 9. oktober, onsdag 6. november og tirsdag 10. december klokken 19 til 21.

Det koster 20 kroner pr. gang plus en femmer til kaffe eller te.

- Enkelte gange har vi besøg af en foredragsholder, og så kommer betalingen op på 50 kroner, for det er ikke gratis med én, som skal fortælle.

Annonce

Gruppen

Facebook-gruppen "Pakhusstrik - Strikkecafé i Fredericia" har 227 medlemmer.

Mellem 20 og 50 især lidt ældre kvinder mødes én gang om måneden i Det Bruunske Pakhus i Kirkestræde i Fredericia for at strikke, nyde samværet og nogle gange lytte til foredragsholder.

Gruppen har eksisteret siden september 2014, og man mødes om aftenen typisk på en onsdag.

Lille Villads

Eneste indslag af hankøn, da der blev strikket foran rådhuset lørdag, var Lene Rimmers barnebarn Villads Rimmer Lauritsen fra Erritsø.

Han var med i sin barnevogn.

- Men mænd og yngre kvinder skal være velkomne, siger også Lene Rimmer, da Tina Prytz kommer for at aflevere nogle præmier.

Hun har netop flyttet sin strikkebutik fra Købmagergade til lokaler, der er fire gange større i Vendersgade. Det er populært at strikke og hækle.

- Nej, jeg har ikke arrangeret strikkedagen på Rådhuspladsen, fortæller hun og skynder sig tilbage til sin butik, hvor der lidt senere var ikke færre end tre til at ekspedere køen af kunder.

Det var udover Tina Prytz også Tenna Niess og Sigrid Autzen, der tog imod kunderne bag de store butiksruder fra gulv til loft og væg til væg.

Vega Garn

Endnu bærer facaden navnet Bruhn & Bruhn, men snart kommer strikkebutikkens nye navn på.

- Den kommer til at hedde Vega Garn, der er en sammentrækning af Venders og gade, siger Tina Prytz.

Tidligere hed hendes butik Huset Hansen.

Og Yt Dahl Hansen fortæller, at det netop var Tina Rytz, der henvendte sig til strikkegruppen i Pakhuset for at opfordre til, at de mødte op til den internationale dag, hvor flest mulige strikker udenfor.

Tidligere år har der været over tusind strikke-arrangementer fordelt på over 50 lande på dagen, hvor man bør strikke i det fri.

"Strik i de fri" har fundet sted siden 2005.

Strikke- og hækleglade mennesker finder sammen i det fri for at strikke og hækle sammen. Det sker for at nyde samværet om håndarbejde, lade sig inspirere og se, hvad andre laver.

Men det sker også for at give lysten til at strikke eller hækle videre til andre.

Butik

Vega Garn

(tidligere Huset Hansen)

Vendersgade 17

7000 Fredericia

kontakt@husethansen.dk

www.husethansen.dk

Facebook: HusetHansen.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce