Annonce
Fredericia

Strikker til hjemløse: Esther mangler garn til strikketøjet

Esther Gade mangler garn til sit velgørende strikkeri. Hun modtager gerne i kassen udenfor på Odinsvej 29. Foto: Peter Friis Autzen
Esther Gade holder af at strikke til hjemløse og andre udsatte. Men hun har brug for hjælp: Hun mangler simpelthen garn.

Fredericia: Det er godt at holde sig i gang med noget godt.

Det mener 86-årige Esther Gade fra Fredericia. Hun har i nogle år strikket og hæklet til blandt andre hjemløse og andre udsatte. Hendes håndværk fordeles via Michaelis Kirke, som også har holdt hende forsynet med garn.

- Men vi er løbet tør. Så jeg håber, at nogen vil hjælpe mig. Hvis man har en rest garn liggende, kan man smide det i min kasse ude ved vejen, siger hun og peger ud på vejen foran hendes hus på Odinsvej 29.

Noget af det sidste, hun nåede at strikke, inden hun løb tør, var et par mobil-luffer.

- Dem har jeg selv fundet på. Det er en vante, hvor pege- og tommelfinger har hver sin handske-finger, som fingrene stikker ud gennem. Så kan man have luffe på og samtidig bruge sin smartphone, siger hun.

En præst kom med idéen

Esthers hjemmestrikkeri begyndte for omkring fem år siden.

- Jeg var på kirkegården, og her mødte jeg Peter Præst, siger hun om Peter Øster Jakobsen, der dengang var præst i kirken.

Han foreslog, at Esther begyndte at komme til kirkens sammenkomster og siden også fik en besøgsven.

- Ved en af sammenkomsterne fik jeg lidt garn, og så begyndte jeg ellers bare at strikke og hækle. Siden er jeg ikke holdt op - ikke før nu, siger hun.

Ind i mellem har Esther købt sig til garn, men folkepensionist-budgettet rækker ikke langt.

- Så jeg håber, at folk vil aflevere deres garn til mig i kassen udenfor, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce