Annonce
Fredericia

Styrelse giver medhold: 10-årige Guide kan nu adopteres efter danske regler

Niels Jørgen Fries Nielsen er overbevist om, at 10-årige Wasuthon "Guide" Nielsen får lov til at blive i Danmark, efter at en afgørelse i Ankestyrelsen tirsdag gav familien medhold i en klagesag. Arkivfoto: Michael Svenningsen
10-årige Wasuthon "Guide" Nielsen ser nu ud til at kunne blive i Danmark. Han stod til at blive udvist til Thailand. Tirsdag fik familien medhold i en klagesag. Dermed ser familien frem til at adoptere ham efter danske regler, så han kan blive i landet.

Taulov: Tirsdag fik Niels Jørgen Fries Nielsen et vigtigt opkald fra Ankestyrelsen.

Familien fik medhold i en klagesag i Ankestyrelsen om familieadoption af 10-årige Wasuthon "Guide" Nielsen.

Det kan bane vejen for, at ægteparret Niels Jørgen og Praphatsanun Nielsen kan adoptere drengen efter danske regler, så han kan blive i Danmark.

Annonce

- Nu kan vi få lov til - i samarbejde med Familieretshuset - at indlede en adoptionssag efter danske regler. Og det burde kun være formalia, siger Niels Jørgen Fries Nielsen til Fredericia Dagblad og tilføjer:

- Nu kan vi få lov til at adoptere ham efter danske regler. Så bliver han jo i Danmark og bor hos os. Da jeg adopterer ham, kan han også få dansk pas, siger Niels Jørgen Fries Nielsen.

Møde aflyst

Wasuthon "Guide" Nielsen har boet i Danmark i tre år og går på Fjordbakkeskolen i Taulov. Han blev i Thailand adopteret af sin tante, Praphatsanun Nielsen, som er gift med Niels Jørgen Fries Nielsen.

Men drengen stod til udvisning, da de danske myndigheder ikke anerkender den thailandske adoption. Og tirsdag var der planlagt et møde i Hjemrejsestyrelsen om Guides hjemsendelse, som blev aflyst.

Adoptionen anser jeg kun som en formel ting, der skal på plads. Der er jo ikke noget til hinder for det, når de biologiske forældre er indforstået med det i henhold til dansk lov

Niels Jørgen Fries Nielsen

I de seneste uger har der været stor medieopmærksomhed om sagen. Fredericias borgmester Steen Wrist (S) ville kontakte sin partifælle, udlændingeminister Mattias Tesfaye, i sagen. På Christiansborg har Enhedslistens Rosa Lund i Ekstra Bladet kaldt sagen for et eksempel på en "umenneskelig udlændingepolitik".

For Niels Jørgen Fries Nielsen handler det nu om at gøre de ting, der er nødvendige for at alle formalia falder på plads. Via en advokat vil familien søge om, at Guide kan blive i Danmark, indtil adoptionssagen er afgjort. I en tidligere afgørelse har Udlændingenævnet bestemt, at drengen skulle forlade Danmark. Det var den afgørelse, som Hjemrejsestyrelsen havde til opgave at føre ud i livet.

Annonce

Ændrede afgørelse

Men hvad ændrede sig i adoptionssagen?

Tilbage i juli afviste Familieretshuset, at ægteparret kunne adoptere Guide. Det ville ifølge afgørelsen stille Guide anderledes end hans lillebror Chayapon på otte år, som bor i Thailand hos drengenes mormor. Men afgørelsen er ændret nu:

- Adoption af Wasuthon kan ikke afvises med den begrundelse, at Chayapon og Wasuthton skal stilles familiemæssigt ens. Søskenderelationen mellem Chayapon og Wasuthon vurderes således ikke til at være til hinder for at gennemføre adoptionen af Wasuthon, skriver Ankestyrelsen i afgørelsen fra tirsdag 13. september.

Her afgøres det desuden, at ægteparret ikke har ret til at adoptere lillebroren på nuværende tidspunkt.

Men afgørelsen om medhold hos Ankestyrelsen er et stort skridt i den rigtige retning i projektet om at få Guide til at blive i Danmark.

- Adoptionen anser jeg kun som en formel ting, der skal på plads. Der er jo ikke noget til hinder for det, når de biologiske forældre er indforstået med det i henhold til dansk lov. Det har de også allerede gjort i henhold til thailandsk lov, siger Niels Jørgen Fries Nielsen, som fortæller, at hans kone er ovenud lykkelig for beskeden.

Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Andet nederlag i træk i 1. division: FC Fredericia brændte for meget og faldt med et brag i Køge

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Fredericia For abonnenter

Analyse: Kommer 8. budget i træk i hus med alle stemmer? Man fristes til at sige næppe, for meget er på spil

FC Fredericia

Derfor startede FC Fredericias topscorer på bænken med HB Køge

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Fredericia For abonnenter

Charlotte valgte corona-job med hjertet: Hun har stukket i hundredvis af overarme

FC Fredericia

Se videoanalysen: FC Fredericia er stort set sikker på top-6: Så få point skal der til, før sæsonens mål er opnået

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Annonce