Annonce
Sport

Supertyfon truer Formel 1-løb og rugby-VM i Japan

Issei Kato/Ritzau Scanpix
Der er varslet vildt vejr i Japan i den kommende weekend, og flere sportsbegivenheder kan blive påvirket.

Voldsomme vindstød og kraftig regn kan komme på tværs af sæsonens 17. Formel 1-grandprix, der efter planen afvikles på Suzuka-banen i Japan.

Der er nemlig varslet vildt vejr i den kommende weekend, hvor en heftig orkan, en såkaldt supertyfon, trækker ind over landet.

Det kan ifølge flere nyhedsbureauer betyde ændringer i programmet og aflyste træningsseancer.

Det Internationale Motorsportsforbund, FIA, meddeler, at den overvåger situationen nøje og arbejder tæt sammen med de japanske arrangører.

Ifølge vejrmeldingerne vil supertyfonen, der har fået navnet Hagibis, i løbet af lørdagen ramme Tokyo, som ligger omkring 300 kilometer øst for Suzuka.

Der er lovet kraftig regn i hele regionen hen over weekenden, og det dårlige vejr truer også med at spænde ben for VM i rugby, der i øjeblikket spilles på 12 stadioner spredt ud over det meste af Japan.

Lørdag og søndag afvikles den sidste runde i de indledende grupper, og flere kampe er i fare for aflysning, skriver nyhedsbureauet AFP.

Landet bliver årligt ramt af omkring 20 tyfoner. Japans Meteorologiske Institut har placeret Hagibis i højeste kategori med vindstød på op til 270 kilometer i timen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia HK

FHK var tæt på sensationen men faldt med ære mod Aalborg

Fredericia HK

FHK-general: Aalborg kom for at få en dag på kontoret, men det fik de ikke

Annonce