Annonce
Fredericia

Sur smiley og bøde til café i badeland: Køleskab var ikke tændt

Et køleskab, der ikke var tændt, er skyld i, at badelandscaféen i FIC har fået en sur smiley. Arkivfoto: Søren E. Alwan
For varmt opbevarede madvarer betød en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner, da badelandscaféen i Fredericia Idrætscenter havde besøg af Fødevarestyrelsen i sidste måned.

Fredericia: En sur smiley på den gule kontrolrapport og en bøde på 10.000 kroner var resultatet, da Fødevarestyrelsen 26. juli var på kontrolbesøg hos badelandscaféen i Fredericia Idrætscenter.

Caféen fik bøden, fordi forstegte, hjemmelavede kyllingenuggets og pizzasnegle med kød blev opbevaret ved en temperatur på 18,2 grader. Temperaturen i de kyllingenuggets, der blev målt, var 12,2 grader.

Af Café FICs kommentar i kontrolrapporten fremgår det, at den for høje opbevaringstemperatur skyldtes, at et køleskab ikke var blevet tændt efter et servicebesøg.

- Det er en menneskelig fejl. Vi har haft afløsere på nede i badelandscaféen. Det er ikke nogen undskyldning , men vedkommende har ikke været opmærksom på, at det ikke har været tændt. Det er selvfølgelig rigtig, rigtig uheldigt, og vi er rigtig kede af, at det er sket, men vi har med mennesker at gøre, og det er menneskelige at fejle, siger caféens forpagter, Morten Nielsen, til Fredericia Dagblad.

Vi er rigtig trætte af det og kede af, at vi har fået en sur smiley, for det er ikke det, vi lever og arbejder for, hverken dernede eller oppe i hovedcaféen.

Morten Nielsen, forpagter Café FIC

- Ikke det vi arbejder for

Udover for varme madvarer bemærkede Fødevarestyrelsen et par andre ting i forbindelse med kontrolbesøget. Blandt andet blev det indskærpet. at der ikke må være direkte adgang fra toiletterne til lokaler, hvor der håndteres fødevarer. Samtidig blev det påpeget, at der manglede mulighed for engangstørring ved en håndvask. Begge dele har caféen rettet op på, forsikrer Morten Nielsen.

- Det har vi taget hånd om nu. Vi har lavet den foranstaltning, at vi har afskærmet toilettet fuldstændig. Vi har taget toilettet af, og så må vi gerne have yderdøren til at stå åben med en fluedør på. De foranstaltninger har vi taget. De nævner også, at der i tilfældet ikke var håndaftørringspapir til rådighed i en automat. Det er der også kommet op, siger han.

Morten Nielsen håber dermed, at den sure smiley er et overstået kapitel, når Fødevarestyrelsen inden for kort tid kommer på et opfølgende kontrolbesøg.

- Vi er rigtig trætte af det og kede af, at vi har fået en sur smiley, for det er ikke det, vi lever og arbejder for, hverken dernede eller oppe i hovedcaféen. Der holder vi en - synes vi selv - god hygiejne og overholder de regler, vi skal overholde både med temperatur i køleskab og i madvarer, siger Morten Nielsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce