Annonce
Fredericia

Susan kan fejre 45 år i samme sportsbutik: - Jeg har aldrig overvejet at lave andet

Smilet er bredt hos 63-årige Susan Andersen fra Sport 24 i Danmarksgade. 1. januar kunne hun fejre intet mindre end 45 år i samme butik. Nu er målet at runde 50-års jubilæet. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Der er blevet ekspederet tusindvis af kunder og flere generationer, siden Susan Andersen i 1977 begyndte i lære. Nu kan hun fejre 45 år bag disken i samme butik.

Fredericia: 1977 var året, hvor Jimmi Carter overtog præsidentposten i USA efter Gerald Ford. Det var også dengang Bombemanden fra Gladsaxe skabte utryghed i Københavns-området. Og så var det der, Susan Andersen 1. januar begyndte i lære i butikken Sporten, som lå i den nuværende teaterbygning i Prinsessegade.

Siden er butikken flyttet to gange. Samme antal gange er der kommet nye ejere og navn til. 45 år senere er Susan Andersen til gengæld stadig at finde bag disken. Og det er ingen tilfældighed.

- Jeg har gennem alle år haft det godt sammen med gode kollegaer og har været glad for at gå på arbejde hver dag. Så jeg har aldrig overvejet at lave andet, siger hun.

Annonce

Følger generationer

Selvom der over 45 år er sket en teknologisk udvikling i både sportsprodukter og handelslivet, har opskriften på god service og arbejdsglæde ikke ændret sig.

- Det er altid spændende at ekspedere kunderne og finde det helt rigtige til den enkelte. Det handler i bund og grund om at lytte og opfylde kundens behov, siger Susan Andersen.

Over årene er det blevet til mange tusinde kunder, der er blevet betjent. Til stor glæde er flere af dem også gengangere.

- Jeg synes, det er hyggeligt at opleve, hvordan generationerne skifter. Da jeg startede her, kan jeg huske folk, som er kommet med deres børn. I dag er børnene blevet voksne og kommer nu selv her i butikken med deres børn, forklarer hun.

Susan Andersen har holdt fast i interessen for sport og bevægelse, og har gennem mange år spillet fodbold og badminton. I dag sætter hun særligt pris på gode, lange gåture. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Når der ikke er kunder, nyder Susan Andersen det kollegiale sammenhold med kollegaerne, imens de hver især har deres gøremål. For hendes vedkommende ligger ansvaret især i at fylde varer op og holde styr på lager.

- It er ikke ligefrem min spidskompetence, men så det er godt, at jeg kan hjælpe på andre punkter, så mine kollegaer ikke skal bruge tid på at lede efter varerne i kælderen. På den måde går det hele op i en højere enhed, siger Susan Andersen.

Annonce

Ligger til familien

Selvom Susan Andersen har rundet 45 års anciennitet i sportsbutikken, er det ikke hendes eneste arbejdsgiver. Da hun havde styr på lærepladsen, havde hun en mellemliggende periode på fem måneder hos en fabrik, der producerede badminton-ketsjere i Fredericia.

I familien ligger det da heller ikke fjernt at være mange år samme sted.

- Vi er fire søskende i min familie, og selvom jeg er den første til at runde de 45 år samme sted, har alle nået at være samme sted i 40 år, pointerer Susan Andersen og tilføjer:

- Min far er 87 år og holdt først op med at bringe ud for Gardenia Blomster sidste år – godt nok ikke på fuldtid. Så vi må være opfostret godt, lyder det med et stort smil ved tanken.

Vi er fire søskende i min familie, og selvom jeg er den første til at runde de 45 år samme sted, har alle nået at være samme sted i 40 år.

Susan Andersen, butiksansat i Sport 24 i Danmarksgade
Stoltheden er i øjeblikket særlig stor hos Sport 24 i Danmarksgade, der for nylig blev kåret som årets butik i sportskæden - vel at mærke for andet år i træk. På billedet ses tre af dem, der har del i æren: Jannie Jensen, Susan Andersen og René Elbæk. Men som Susan Andersen påpeger: - Det er dels vores fortjeneste, men i særdeleshed kundernes, for det er dem, som bakker op om os. Uden det havde vi aldrig vundet priserne. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Og så er det oplagte spørgsmål, hvor lang tid den 63-årige butiksansatte i Sport 24 har planer om at fortsætte.

- Jeg skal jo blive ved, til jeg er 67 år, men det kan sagtens tænkes, at jeg tager et år mere med. Det vil være noget helt særligt at få en medalje (Den Kongelige Belønningsmedalje, red.) fra dronningen. Det kræver 50 år i samme private virksomhed, siger Susan Andersen forsigtigt.

- Lige nu og her er det i hvert fald mit mål.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Tanya og Ricko håber på løsning tæt på Frederiksodde Skole: - Hvorfor skal de børn med mest brug for ro flyttes rundt?

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Dyr kviktest på Prangervej: 100 p-bøder på tre uger for at parkere på private pladser

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

Forsvarsgeneral stopper i FHK: Jeg har behov for at prøve noget nyt

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Fredericia For abonnenter

Milliongodtgørelse eller ej: Sag om bortvisning af kommunaldirektør afgøres først efter sommerferien

Kultur

Biblioteket efterlyser fantastiske forsider

Fredericia

Ny cykelforretning åbner i vestbyen: - Vi vil skille os ud

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Fredericia

Kandidat for Fredericia siger nej tak til at repræsentere byen som vikar i Folketinget: - For kort tid

Leder For abonnenter

Dagens leder: Løsning af specialskole-sag kræver hurtigtvoksende ører

Fredericia

City Escape kommer til Fredericia: Vær med til at redde midtbyen fra en terrororganisation

Annonce