Annonce
Fredericia

Susanne Eilersen: Jeg er ude

Susanne Eilersen var klar med en stemme på sig selv onsdag formiddag. Hun var til det sidste optimist, men med et tab på tre kredsmandater i Sydjylland, så dømte hun sent onsdag sig selv ude af folketinget. Foto: Klaus Madsen
Med en tilbagegang på tre mandater i Sydjyllands Storkreds, så konstaterer Susanne Eilersen at kampen for en ny periode på Christiansborg er tabt. Hun ærgrer sig, men glæder sig over at DF i Fredericia fik bedre resultat end på landsplan.

Fredericia: Viceborgmester Susanne Eilersen (DF) er fortid på Christiansborg. Det erkendte hun ved midnatstid onsdag, da mandatfordelingen var en realitet.

- Vi bliver halveret i syd, fra seks til tre mandater og jeg har indstillet mig på at være færdig som folketingsmedlem på Christiansborg, og det er jeg da utrolig ked af, lød meldingen fra Susanne Eilersen som opholdt sig på Christiansborg, da tallene begyndte at tikke ind.

Det kom ikke som en overraskelse, at DF fik en lussing af vælgerne.

- Det var ventet, men jeg er utrolig glad og stolt af, at vi fik 12,6 pct. af stemmerne i Fredericia som er langt over de 8,8 pct. som vi fik på landsplan, siger hun og har allerede vendt sin koncentration imod det lokalpolitiske.

- Jeg er glad for, at der er rigtig meget vigtig politik, der skal laves i Fredericia byråd de næste år og det vil jeg glæde mig til fortsat at tage fat på, siger hun og sender en stor tak til dem, der stemte DF onsdag.

Annonce

Personlige stemmer afgør

Susanne Eilersen er medlem af valgbestyrelsen, som torsdag eftermiddag træder sammen for at godkende valget i Fredericia. Først til den tid kan hun og de øvrige lokale folketingskandidater vurdere det endelige resultat. Til den tid ligger de personlige stemmer klar.

Men med blot tre kredsmandater til partiet, så tør Susanne Eilersen ikke tro på, at der bliver en plads. Foran hende vil stå blandt andet Kristian Thulesen Dahl og Marie Krarup.

På Christiansborg er det opgaver, som blandt andet kommunalordfører, en anden nu skal overtage fra Susanne Eilersen.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Varme Titans kan gøre det igen

Fredericia For abonnenter

Måske ny ansøgning om lov til flere boliger i Erritsø: Investorer ser åbning

Danmark For abonnenter

Millionsvindler kendt i fodboldkredse – tidligere dømt for at køre fans ned

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];