Annonce
Fredericia

Susannes profeti holdt stik - inten mandat

Susanne Eilersen var 150 stemmer fra at sikre sig det 3. mandat i Sydjyllands Storkreds. Trods en massiv valgkamp og snak med mange vælgere, så lykkedes det ikke at få nok personlige stemmer til at fortsætte arbejdet på Christiansborg. Arkivfoto: Klaus Madsen
Det blev ikke til endnu fire år på Christiansborg for Susanne Eilersen (DF). En overgang så det positivt ud, men det personlige stemmetal i Fredericia rakte ikke.

Fredericia: Det gik som Susanne Eilersen spåede sent onsdag nat. Hendes tid på Christiansborg sluttede den 6. juni. De personlige stemmer rakte ikke til at sikre sig et af de tre mandater, som DF fik i Sydjyllands Storkreds.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig, men sådan er spillet. Jeg ville gerne have fortsat, men det skulle ikke være sådan, så nu pakker jeg sammen. Det har været en meget lang valgkamp, så jeg er samtidig lidt lettet over, at det er overstået, siger Susanne Eilersen.

Hun blev holdt hen i spænding længe torsdag eftermiddag, og på et tidspunkt så det ud til, at blive meget tæt mellem partiets kandidater.

- Men jeg rammer det fjerde mandat, som jeg havde forudsagt før valget. Jeg havde håbet, at vi havde fået de fire mandater, så jeg var kommet ind, men det gjorde vi ikke. Der er 150 stemmer, der skiller mig fra nr. 3, og det er selvfølgelig ærgerligt. Men sådan er det, siger Susanne Eilersen.

Annonce
Det er som at stå lige uden for medaljerækken - det er ærgerligt.

Susanne Eilersen (DF)

Det stod klart, at Susanne Eilersen skulle have et rigtig godt personligt valg i Fredericia-kredsen, hvis missionen skulle lykkes. Havde hun rundet 1000 personlige stemmer, så ville hun have slået både Karina Adsbøl og Marie Krarup, som tog henholdsvis det 2. og 3. mandat.

Både Fredericia, Esbjerg og Haderslev lod vente på sig, men da de tikkede ind, så stod det klart, at Marie Krarup og Karina Adsbøl stod til genvalg sammen med Kristian Thulesen Dahl. Susanne Eilersen fik 691 stemmer.

- Det var ikke nok, men jeg er hverken sur eller skuffet. Folk bestemmer selv, hvem de vil stemme på, så det kan man ikke tillade sig at være skuffet over, siger Susanne Eilersen.

Hun ærgrer sig til gengæld over, at Fredericia ikke længere vil være repræsenteret på Christiansborg. Hverken Sociademokratiets Jens Jonatan Steen eller Venstres Tobias Jørgensen fik skrabet nok personlige stemmer sammen til et mandat på tinge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Projektfolk fra Aarhus vil omdanne Skovhavegrunden til 141 boliger: Her er deres planer

Annonce