Annonce
Fredericia

Opbevarede rå kylling i lunt køleskab: Sushi-restaurant fik bøde og indskærpelse

Efter at have fået tre glade smileyer måtte Joci Sushi hænge en kontrolrapport op fra Fødevarestyrelsen, der viste en meget sur en af slagsen. I oktober havde restauranten besøg af Fødevarestyrelsen, der kunne konstatere, at alt ikke var, som det skulle være. Der blev blandt andet opbevaret rå kylling i et lunt køleskab. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Kylling og oksekød i et varmt køleskab. Problemer med hygiejnen og skimmellignende vækst i isterningemaskinen. Joci Sushi fik få rosende ord med sig, da Fødevarestyrelsen i oktober var forbi. Styrelsen kom, fordi den havde fået henvendelser fra forbrugere.

Fredericia: Joci Sushi i Danmarksgade har fået en række indskærpelser og en bøde på 5000 kroner. Afsenderen af begge er Fødevarestyrelsen, og det er sket efter et kontrolbesøg i restauranten tilbage i oktober.

Baggrunden for besøget var, at styrelsen havde fået henvendelser fra forbrugere, der var blevet syge. Og Fødevarestyrelsens besøg gav pote.

Annonce

Varmt køleskab

Ikke nok med, at der var en række hygiejnemæssige udfordringer på stedet, så var der også problemer med at få holdt fødevarer tilpas kolde. De er nærmere blevet opbevaret i det, man kan kalde lune omgivelser.

Temperaturen i køleskabet, som både kylling og fersk oksekød blev opbevaret i, blev af styrelsen målt til 12,3 grader. Det er over dobbelt så varmt som tilladt. Grænsen hedder fem grader.

I kontrolrapporten fremgår det også at ”Ebi rejer bliver efter friturestegning lagt tilbage i samme papkasse som de blev opbevaret i på frost, hvorved der er risiko for forurening fra pappet som ikke har en rengøringsvenlig overflade” og ”desuden blev der opbevaret en skål med svampe som var fyldt med fersk hakket oksekød.”

I forhold til det alt for varme køleskab, oplyser Joci Sushi til Fredericia Dagblad, at man har kasseret netop det køleskab, der blev målt temperaturer i under kontrolbesøget.

- Det havde problemer med temperaturer, lød det til avisen.

Isterninger med skimmel

Men Fødevarestyrelsen kunne også konstatere ved selvsyn, at det kneb med håndhygiejnen i restauranten. At flere medarbejdere vaskede hænder – efter de havde fået handsker på – hvorefter de tørrede hænderne med handsker på, med blandt andet en klud, der hang på et serveringsbord, og et viskestykke, der lå på en radiator.

Det blev af Fødevarestyrelsen indskærpet, at ”alle, der arbejder på steder, hvor der håndteres fødevarer, skal iagttage en høj grad af personlig renlighed” og at ”der skal være et tilstrækkeligt antal håndvaske, der er hensigtsmæssigt placeret og specielt beregnet til håndvask”.

Derudover blev der konstateret ”skimmellignende vækst” i isterningemaskinen og køleskabet. Samtidig fremstod emhætten fedtet.

Selv håber medarbejderne på restauranten, at der ved næste besøg lander en glad smiley igen.

- Vi håber, det er okay igen, når nu vi har fået nyt køleskab, og temperaturen er rigtig, lyder det.

På den positive side får restauranten ikke anmærkninger for deres behandling af frossen fisk, der bruges til sushi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Se med live: Skatteminister til pressemøde i Port House om nyt skattecenter

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Regeringen åbner et nyt skattecenter i Fredericia: Skal bremse hvidvask og svindel

Annonce