Annonce
Sport

Suspenderet sprinter skal køre i Danmark i comebacksæson

Dylan Groenewegen har vundet fire etaper i Tour de France gennem karrieren. I år skal han dog ikke deltage i det franske etapeløb. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters
Dylan Groenewegens karantæne udløber i maj. Derefter skal han blandt andet køre PostNord Danmark Rundt.

Dylan Groenewegens comeback til cykelsporten går blandt andet gennem Danmark.

Cykelholdet Jumbo-Visma har præsenteret programmet for den hollandske sprinter i 2021, og af det fremgår det, at PostNord Danmark Rundt er blandt de løb, hollænderen skal køre.

Stjernesprinteren har været udelukket, siden han i august sidste år var skyld i et voldsomt styrt i etapeløbet Polen Rundt.

Nær målstregen pressede Groenewegen landsmanden Fabio Jakobsen ud i barrieren, og sidstnævnte pådrog sig alvorlige og livstruende skader og blev lagt i kunstig koma.

27-årige Groenewegen blev i november idømt ni måneders karantæne af Den Internationale Cykelunion (UCI) og er suspenderet frem til 7. maj.

- Jeg håber, at jeg kan finde min plads i feltet og nyde at køre på cykel igen, siger han til Jumbo-Vismas hjemmeside.

Efter planen skal han hverken køre Giro d'Italia, Tour de France eller Vuelta a España. I stedet lægger han ud medmindre løb i Ungarn, Norge og andre steder i Europa, før turen også går forbi de danske landeveje.

Den firedobbelte Tour-etapevinder selv været med at beslutte, at tiden ikke er inde til de største løb endnu.

- Vi har talt meget om det. Der er sket meget, og det tager vi også i betragtning, når jeg vender tilbage. Selvfølgelig håber jeg at kunne sprinte efter sejre igen, men i første omgang er det vigtigste, at jeg finder mig til rette i feltet, siger han.

På grund af coronapandemien blev PostNord Danmark Rundt aflyst sidste år. I år skal det efter planen afvikles fra 10. til 14. august.

/ritzau/

Løbsprogrammet på Jumbo-Vismas hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce