Annonce
Fredericia

Svømme-formand: Nok først undervisning efter sommerferien

Midt i marts lukkede svømmehallerne, da Danmark lukkede ned. Svømmeklubberne har stadig ikke adgang til træning i hallerne. Foto: Peter Leth-Larsen
Økonomisk slipper Delta Swim helskindet gennem corona-krisen. Men formanden er nervøs for, om klubben mister medlemmer. For svømmehallen er stadig lukket, og derfor har mange medlemmer udsigt til fem måneders pause.
Annonce

Fredericia: I mere end to måneder har landets svømmehaller været lukkede på grund af corona.

Hos Delta Swim i Fredericia ærgrer formand Jesper von Seelen sig over den lange pause, men coronakrisen presser ikke umiddelbart foreningen økonomisk.

- Vi er hårdest ramt på det sportslige område, siger formanden med henvisning til sæsonens mange aflyste stævner.

Mange af klubbens medlemmer har først udsigt til svømmetræning igen fra august. Dermed får de en pause på fem måneder fra svømning.

- Jeg kan da være bekymret for, om der er børn, der stopper med at svømme. Om de kommer tilbage, når vi begynder igen, siger Jesper von Seelen.

Annonce

Mistede indtægter og kompensation

Til dagligt får Delta Swim indtægter fra undervisning, mens der blandt andet er udgifter til trænere og leje af svømmehallen. Denne sæsons kontingentkroner er landet i klubkassen. Siden blev undervisningen stoppet i marts, og det har der været forståelse for.

- Vi har ikke oplevet sure forældre. Folk har vist forståelse for, at vi står i en speciel situation, siger formanden, der endnu ikke har det fulde overblik over økonomien i forhold til corona.

- Vi mister nogle indtægter på Aqua Camp og stævner. Til gengæld kan vi søge kompensation for vores cheftræners løn, siger Jesper von Seelen.

Dansk Svømmeunion kunne i sidste uge fortælle, at foreningssvømning kommer med i fase 3. Dermed er der fra 8. juni igen åbnet for svømmeundervisning.

- Vores udgangspunkt er stadig, at vi nok ikke har mere svømning på denne side af sommerferien. Men hvis muligheden opstår, vil vi afsøge den, siger Jesper von Seelen.

Annonce

Er vandet varmt nok?

Det kan være en udfordring, hvis myndighederne åbner for foreningssvømning, men fortsat lukker for offentlig adgang til svømmehaller.

- Så må vi undersøge med Fredericia Idrætscenter, hvilken adgang vi har til vand. Og om det kan varmes tilstrækkeligt op til, at vi kan undervise børn, siger Jesper von Seelen.

Normalt slutter svømmesæsonen for undervisningsholdene i maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Fredericia

Fredericiansk lottospiller var millionær i to måneder uden at vide det: - Du får ikke min Nemkonto

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce