Annonce
Læserbrev

Svar til Jens Jørn Pedersen: Tak for debatten

I demokraticontainerens korte levetid har vi oplevet mange forskellige debatter, der hver især har haft sit eget liv. Det er meget forskelligt, hvor mange mennesker der møder frem, og hvilken retning debatterne får. Heldigvis. Det er netop en del af formålet og et tegn på, at containeren lykkes. På det seneste er debatterne blevet bredt ud og har sat spor i den almene debat i byen, hvilket, vi mener, er rigtig positivt.

De to partier, der er værter for aftenens debat, sætter præmissen for indholdet, og fra styregruppens side hjælper vi til med at fordele ordet, hvis vi mener, det gavner debatten. I tirsdags var der over 20 mennesker fra syv partier tilstede, og derfor var det vigtigt med en ordstyrer, der hjalp værterne med at holde fokus på det tema, der var valgt for aftenen og til at sørge for at alle, der ønskede det, fik ordet. Lars Ejby deltog i debatten og er samtidig politisk leder for kulturen i Fredericia. Det virker derfor naturligt, at han fik lov til at forklare og opklare ting for debatten. Vi oplevede, at både Lars og andre søgte bud på, hvordan vi får udbredt forskellig kultur til hele kommunen.

Demokraticontaineren anvendes på ingen måde til at tage trykket af kritikken. Vi har også ofte fået skyld for det modsatte. Heldigvis. Og det giver et meget godt billede af, hvordan den politiske debat skal være. Når vi fordeler værter til debataftnerne, forsøger vi så vidt muligt at sætte to partier sammen, som normalt ligger et stykke fra hinanden politisk.

Tidligere på måneden var det Alternativet og Venstre der var værter, i tirsdags var det De konservative og Socialdemokraterne og næste tirsdag er det SF og Dansk Folkeparti. Vi oplever efterhånden, at langt de fleste partier i Fredericia deltager aktivt i debatten, gerne vil være værter og at temaerne breder sig godt ud. Synspunkterne på debataftnerne spænder vidt, og vi oplever stor vilje til at lytte til hinanden og blive klogere.

Vi ser læserbrevet fra Jens Jørn Pedersen, som en invitation til at diskutere debatten. Dog mener vi ikke, det tjener noget formål at hænge deltagerne i debatten ud offentligt, og føler kritikken af debattens ordstyrer er malplaceret og postulerende. Vi er kede af, at demokraticontaineren og debatten denne aften ikke levede op til Jens Jørn Pedersens forventninger. I vores øjne forløb debatten i tirsdags ret godt, og det blev en bred og nuanceret debat. Der var en del socialdemokrater til stede, hvilket virker naturligt, da de denne aften var én af de to værter. Vi oplevede også, at der blev gået kritisk til elementer af kulturpolitikken, og at debatten spændte vidt.

I styregruppen tager vi meget gerne imod forslag til, hvordan debatterne kan styrkes og rammerne være anderledes, men forbeholder os også retten til i sidste ende at sætte rammerne for den gode debat.

Redaktionen: Fredericia Dagblad har også givet Lars Ejby Pedersen mulighed for at kommentere Jens Jørn Pedersens læserbrev, men det har han ikke ønsket.

Der er godt gang i debatten i demokraticontaineren. Her er det fra et møde i januar i år. Arkivfoto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Fredericia For abonnenter

Hjemme i Pjedsted overgik debutant alle andre - også borgmesteren: Ny Venstre-profil er født ind i politik

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Åbner til marts: Nyt supermarked skal ansætte over 50 nye medarbejdere

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Igen ballade ved natklub: Kvinde rev politibetjent i håret, og det får konsekvenser

Erhverv For abonnenter

Iværksætter håber på gennembrud i energieventyr efter 15 år: - En deadline er for mig det samme som at give op

Omikron-variant nærmer sig 200 tilfælde i Danmark

Debat For abonnenter

Chefredaktøren opfordrer: Kære udlejer, kom kvikt med lokaler til teststed

Debat

'Nå, det var blot et hjertesuk fra en tidligere lærer i oldtidskundskab': Europa er et pigenavn

Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

Annonce