Annonce
Læserbrev

Svar til Karl Johan Kruse

Læserbrev: Karl Johan Kruse skriver i et læserbrev, at børnefamilierne sættes i en klemme, når åbningstiderne i daginstitutionerne fra 2020 bliver på 50 timer over hele kommunen, herunder i centerbyerne.

Han beder byrådet undlade at svare, at forældrebestyrelserne kan bestemme de endelige åbningstider. Selvom de de facto kan netop det. Et alternativt til ensartede åbningstider i institutionerne havde været at forringe den generelle tildeling tilsvarende. Så kunne en forældrebestyrelse vælge at sige, at de hellere ville sænke åbningstiderne for at sikre flere varme hænder.

Så ved at byrådet peger på, at åbningstiderne skal være ens for alle institutioner, så er det for at undgå, at vi beder institutionerne holde lige så længe åbent, men med endnu færre hænder ved børnene. Ingen besparelser på børneområdet er hensigtsmæssige, og i denne ekstraordinære svære situation har vi valgt at serviceniveauet ifht. åbningstiderne skal være ens for alle forældre i kommunen.

Karl Johan Kruse noterer sig, at byrådet har lavet noget juks. Ja, det er noget juks, at byrådet har sparet så meget på børnene. Det kan selv jeg ikke forvare, men årsagerne til at der har været store overforbrug – der desværre medfører tilsvarende store besparelser - er ikke noget, der har været politisk kendskab til, før det allerede var for sent.

Nu kan vi blot håbe, at økonomiudvalget ser positivt på eventuelle økonomiske bidrag til børneområdet via finansloven, så de kommer til at blive brugt på netop børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Landmand fra Vejle: Fødevare-produktionen er i fare

Læserbrev: Mange går naturligt nok op i miljøet og klimaet, men hvem bekymrer sig egentlig om, hvem der skal stå for den fremtidige fødevare-produktion? Jeg har været mælkeproducent i 40 år. De første syv år følte jeg mig "fri". Men så opdagede man tre døde hummere i Kattegat, og en helt uberettiget heksejagt er derefter gået ind på mit erhverv, i stedet for at man nogensinde har taget rensningsanlæggenes udledninger alvorligt. I dag plager overregulering og bureaukrati landmændene med det sikre resultat, at vi i en verden med en hastigt voksende befolkning kommer til at mangle fødevare-producenter i fremtiden. Politikerne har formået at skræmme en halv generation af unge landmænd væk ved at italesætte miljøproblemer, der ikke findes, samt fup-og-fidus-økologien som det eneste saliggørende. Jeg har nok plantet 40.000 træer i min levetid samt dyrket arealer, der dagligt optager masser af CO2 - planteavl gavner nemlig i dén grad klimaregnskabet. Hvor mange har gjort en tilsvarende indsats? I hvert fald ikke de virkelighedsfjerne politikere og bureaukrater, som med garanti aldrig selv har haft jord under neglene, og som senest har beskudt os med nye meningsløse krav om efterafgrøder, der ødelægger både indtjening og humør hos mig og mine kolleger, og som intet batter. At være landmand er et fantastisk job og livsstil, hvis vi får lov til at passe vores arbejde. Men det kræver, at vi ikke svines til af medier og meningsdannere, men bare en gang imellem får at vide, at vi faktisk er gode til det, vi laver. Dét kunne give energi til at yde en endnu bedre indsats, så du også fremadrettet har mad på bordet.

Annonce