Annonce
Annoncørbetalt indhold

Sved på panden før sæsonstart i Universe

Et autentisk filmstudie, en VR Coaster med en selvdesignet rutsjebanetur og en hel del sved på panden. Medarbejderne i Universe knokler for at blive klar til sæsonåbningen lørdag den 13. april. Kom med og oplev nyheder og travlhed før sciencestormen.

Håndværkerne hamrer, elektrikerne skruer, gartnerne ligger på knæ i bedene, og den ellers bilfri park er fyldt op med motorkøretøjer. Der er travlhed og medarbejdermylder før sæsonstart i oplevelsesparken Universe, som også bliver kaldt en hybrid mellem en forlystelsespark og et sciencecenter. Lørdag den 13. april slår de dørene op for en ny og ambitiøs sæson. Og projektleder Troels Nim Andersen fra Universe er en af de mange medarbejdere med let fugtig pande og en passioneret tilgang.

Røde felter og religion

- Vi projektledere holder lige nu statusmøder hver uge, og vi har sådan et berømt excelark, hvor der er grønne og røde felter i tidsplanen, og jeg har ikke nogen grønne tilbage. Faktisk er vi bagud på alle parametre, og det er selvfølgelig, fordi der altid dukker uforudsete ting op undervejs, og samtidig vil vi gøre alt for at levere de bedste oplevelser til vores gæster. Så vi presser hele tiden grænsen til, hvor meget vi kan nå, og hvor meget vi kan gøre for de midler, vi har fået, og i år har vi virkelig skubbet hårdt til den grænse. Så det koster også lidt sved og et par grå hår, siger Troels Nim Andersen.

Men han griner. Højt og hjerteligt, og da jeg spørger, om de når at blive færdige til tiden, kommer svaret prompte. -Ja! For det ligger i Universes ånd. Vi kommer ikke for sent, vi løfter denne her opgave sammen, og så kommer vi i mål.

Vejrgudens magt

Det kræver både en lang periode og lange arbejdsdage at gøre klar til en ny sæson i Universe. Faktisk har de siden parkens vinterlukning i oktober 2018 været i gang med hammer, skruetrækker og hakkejern.

- Det er lige nu, at man hos de faste medarbejdere kan se, at vi spiller landsholdskampen om finalen, og alle er med på vinderholdet. Det er heftigt - men fedt, fortæller Troels Nim Andersen og tilføjer, at vejret har stor indflydelse på tidsplanen i Universe.

Sidste år regnede det stort set hele tiden, og medarbejderne gik i mudderbad til knæene, mens det i år er blæsten og kulden, der er med til at sænke arbejdet. Derfor har de adskillige gange været nødt til at sætte opvarmede pavilloner op omkring udstillingerne for at få malingen til at tørre.

Filmkulisse fra dansk storfilm

Et af de steder, hvor Troels Nim Andersen netop nu er i gang med at justere, er i Universes nye attraktion: Film Studio. Oplevelsesparken har fået det autentiske filmset fra den danske storfilm ”I krig og kærlighed” fra 2018, som følger Esben - spillet af Sebastian Jessen - og Kirstine – spillet af Rosalinde Mynster - i deres kærlighedsforhold til hinanden under 1. verdenskrig.

- Udstillingen består blandt andet af to filmstudier, hvor man kan optage en scene fra filmen, som så bliver blandet sammen med den rigtig scene fra filmen. Det foregår på den måde, at der er en teleprompter, som viser dine replikker, og så står instruktøren og Sebastian Jessen eller Rosalinde Mynster på skærmen over for dig fra det rigtige filmset, og når lampen lyser rødt, så kører du. Det er mega sjovt og en benhård teknik, siger Troels Nim Andersen, som blandt andet håber, at de med den nye udstilling også kan ramme de teenagere, som måske stadig synes, at teknologi er lidt mærkeligt.

Du bestemmer selv smerten

Årets anden store nyhed er to nye virtual reality rutsjebaner – eller blot VR Coastere, hvor man selv bestemmer smerten, som projektlederen siger med et grin. Universe introducerede for første gang VR for gæsterne i 2017, og da det blev en kæmpe succes, besluttede de sig for at bygge en hel udstilling op omkring det. Men i år skal det være endnu vildere og endnu bedre, og derfor kommer VR Coasteren på banen.

- Hele oplevelsen starter med en skærm, hvor du selv tegner din rutsjebanetur med striber og streger. Den har ikke nogen fysikbegrænsninger, og der er en motion platform på, så hele sædet bevæger sig, og når du selv har designet turen, kan du godt blive overrasket over dine egne streger. Det er en vild og vanvittig oplevelse, understreger Troels Nim Andersen, som også fortæller, at der er plads til fire mennesker, så hele familien kan opleve det sammen.

Nørd!

Inden Troels Nim Andersen løber videre mod de næste justeringer i filmstudiet, fortæller han, at Universe gør meget for ikke at begrænse science. For ofte forventer folk, at det handler om kitler, laboratorier og grå folk, og den forestilling er helt forkert. Universe sørger derimod for oplevelser, hvor gæsterne får lov til at røre, føle og pille, så det rammer lige i maven, fordi det er sjovt. Og som Troels Nim Andersen slutter:

- Man skal ikke være nørd for at komme til os, men det er man helt sikkert, når man går!

Annonce

Åbningsfest i Universe

Kom og vær med til et brag af en åbningsfest den 13. april 2019, når Universe slår dørene op for en ny sæson. Parken får på dagen besøg af folkene bag filmen "I krig og kærlighed", som er med til at åbne det nye Film Studio, og gennem hele dagen er der konkurrencer via Messenger, hvor der er mulighed for at vinde blandt andet sæsonkort.


Se mere på universe.dk

Annonce