Annonce
112

Sveden hæk og ild i mosbunke: Tør natur sender brandmænd i bilerne

Mandag den 13. maj måtte brandmænd fra Trekantbrand rykke ud to gange til brande, der var opstået i tørre blade. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen

Nordvestfyn: Det er rigtig tørt i den fynske natur for tiden, og derfor har brandvæsnet lidt mere at se til end normalt. Mandag måtte brandmænd fra Trekantbrand springe i bilerne to gange.

Sidst på formiddagen gik der ild i en bunke gamle og tørre blade på Tværgade i Middelfart. Årsagen var en ukrudtsbrænder, og ilden nåede at sprede sig til en nærliggende hæk. Omkring tre kvadratmeter af hækken tog skade.

Mandag aften var den igen gal, denne gang i Nørre Aaby. På et græsareal mellem Viby Efterskole og Nørre Aaby Realskole gik der ild i en bunke mos og græs, som havde ligget og ulmet i løbet af eftermiddagen. Det fortæller indsatsleder ved Trekantbrand, Johnny Rasmussen.

- Det var ikke en voldsom brand, og vi brugte maks 1000 liter vand, siger han og fortæller, at brandvæsnet blev tilkaldt, fordi det ikke var muligt at slukke ilden med en haveslange, da branden opstod et stykke fra bygningerne.

Det er uklart, hvordan branden opstod. En gartner havde forinden arbejdet i området med en maskine, og Johnny Rasmussen fortæller, at en gnist fra en sten kan være nok til at starte en brand i eksempelvis gamle blade eller tørt græs, når naturen er så tør, som den er nu.

Sidste sommer slog Middelfart Brandvæsen, som er en del af Trekantbrand, udrykningsrekorden på grund af det usædvanligt tørre og varme vejr, der lå over Danmark i flere måneder. I alt måtte mændene fra stationen i Middelfart rykke ud mere end 200 gange i 2018.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kø og kaos ved tilsandet rampe - Men så tog Benny fra Varde affære

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce