Annonce
Fredericia

Svindler skal bag tremmer - tre års fængsel for millionbedrageri

En 29-årig mand med relationer til Fredericia har netop fået sin dom for omfattende databedrageri. Derudover er han blevet dømt for narkobesiddelse. To andre er ligeledes sigtet i sagen for hæleri. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Opdateret kl. 15.15: Navnet på den dømte er tilføjet.

En 28-årig mand fra Fredericia er netop blevet dømt for et bedrageriforhold i millionklassen. Knap fem millioner formåede Martin Bryhl at bedrage sig til. Det tvivlsomme hverv foregik primært fra lejligheden i Fredericia. Et par gange brugte han også byens bibliotek.

Ud af de knap fem millioner kroner formåede den 28-årige mand at få fingrene i de omkring fire af dem. Pengene blev blandt andet brugt til at betale gæld af med.

Måden, hvorpå han fik fingrene i de mange millioner, var ved at franarre tilfældige mennesker deres NemID, optage lån i deres navn for efterfølgende at få pengene udbetalt enten til sin egen eller andres konti.

Sagen kørte som en tilståelsessag, og det endte med tre års fængsel for Martin Bryhls vedkommende.

Manden var også tiltalt for - udover det omfattende bedrageri - at have været i besiddelse af 34,2 gram kokain. Derudover erkendte han i retten at have overtrådt både fyrværkeribekendtgørelsen og ordensbekendtgørelsen ved tilbage i marts forrige år at have affyret og kastet med en raket større end en mandefod, i forbindelse med en fodboldkamp på Odense Stadion mellem OB og AGF. Den 28-årige havde forbud mod at opholde sig på stadionet.

Mandens forsvarer, Mira Tøfting, oplyser til avisen Danmark, at dommen ikke bliver anket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Ved du noget?: Uønsket vaskebjørn kørt ned ved afkørsel 59

Annonce