Annonce
Fredericia

Svineproduktion genopstår i ejendom på Follerupvej - smågrise skal rykke ind

Smågrise skal igen fylde staldene på Follerupvej 32, hvis det står til de nye ejere af gården. Fredericia Kommune er klar til tilladelse. Arkivfoto
Der er givet miljøtilladelse til, at der kan genoptages svineproduktion i ejendommen Follerupvej 32. Tilladelsen er sendt i høring frem til 30. juli.
Annonce

Opdateret med foto. Det tidligere foto viste beklageligvis forkert ejendom på Follerupvej.

Follerup: Fredericia Kommune har givet tilladelse til, at der igen kan være svineproduktion på ejendommen Follerupvej 32. Det har der været frem til 2009, og miljømyndigheden vurderer ikke, at der er problemer ved at genoptage produktionen af smågrise. Der er givet miljøtilladelse, som er sendt i høring frem til 30. juli.

Det nye dyrehold etableres i de eksisterende stalde, som renoveres. Der opføres ingen nye stalde eller gødningslagre. Der opføres tre nye fodersiloer, som, vurderer kommunen, ikke vil skæmme de eksisterende bygninger.


Planen er, at fravænnede smågrise skal flyttes fra ejendommen Follerupvej 42, hvor der er sobesætning, over til de reetablerede stalde på Follerupvej 32.

Miljøgodkendelse Fredericia Kommune


Ejendommen er på vej til at skifte ejer til Krings Trading A/S, som i forvejen driver en række husdyrbrug med svin på andre ejendomme på Follerupvej.

Planen er, at fravænnede smågrise skal flyttes fra ejendommen Follerupvej 42, hvor der er sobesætning, over til de reetablerede stalde på Follerupvej 32.

Smågrisene transporteres til ejendommen i egne køretøjer med to læs om ugen i gennemsnit. Smågrisene sælges videre og køres fra ejendommen i lastvogne i gennemsnit med et til to læs om ugen.

Fredericia Kommune har været i dialog med ansøger, og der har været gennemført nabohøring. En nabo har været i dialog med kommunen om høringsproces og spørgsmål om fluer og lugt, fremgår det af miljøgodkendelsen, som er offentliggjort på Fredericia Kommunes hjemmeside.

- Dette har ikke givet anledning til en ændret vurdering af sagen, eller ændring af tilladelsens vilkår. Ansøger har efterfølgende haft dialog med naboen, og der er ikke indsendt yderligere høringsbemærkninger, konstaterer kommunen i afgørelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Flere leder efter 75-årige Jørgen: - Vi skal bare have ham fundet

Debat

Debat: Messerschmidts kristendom

Fredericia For abonnenter

Derfor bliver Fredericia Teater et spillested: En sikker trumf i en usikker tid

Annonce