Annonce
Sydjylland

Syd- og Sønderjylland som ferieparadis: Rekordår for dansk udlejning af sommerhuse

I Danmark sætter sommerhusudlejningen rekord for fjerde år i træk. Foto: Home/Palle Peter Skov
I Syd-og Sønderjylland er antallet af gæsteovernatninger i sommerhuse steget. Det er en tendens i hele Danmark, der for fjerde år i træk sætter rekord i antallet af overnatninger.
Annonce

Turisme: Der er rift om sommerhusene i det syd- og sønderjyske. Fra 2018 til 2019 er antallet af gæsteovernatninger steget med fire procent.

Det stigende gæstetal repræsenterer en landsdækkende tendes. Sommerhusferie i Danmark er nemlig mere populært end nogensinde før. I løbet af de seneste år er antallet af overnatninger i landets sommerhuse steget markant, og nu viser nye tal fra Danmarks Statistisk, at 2019 bliver fjerde rekord-år i træk for hele Danmark.

- Efterspørgslen på sommerhusudlejning har de seneste år været vildt imponerende. Det kan vi kun være stolte af. Udviklingen bærer præg af, at flere danskere og tyskere vælger at holde ferie i Danmark, fortæller Carlos Villaro Lassen, der er administrerende direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Sommerhuse er popolære som aldrig før

  • Tal fra Danmarks Statistik viser, at 2019 bliver 4. rekordår i træk med hele 691.845 udlejede uger hvilket er en stigning på 6 procent i forhold til den hidtidige rekord fra 2018 på i alt 651.028 uger.
  • Af de 20,8 mio. overnatninger var 13,3 millioner fra Tyskland og 5,3 millioner fra Danmark.
  • Lægger man de øvrige overnatningsformer (hoteller, feriecentre, vandrerhjem, campingpladser og lystbådehavne) oveni, var der ved udgangen af december i alt 56,0 mio. overnatninger i 2019. Dermed bliver rekorden fra 2018 på 53,8 mio. overnatninger slået med 2,2 mio. overnatninger
Annonce

Mange tomme huse

At Danmark er blevet mere populært som feriemål kan allerede ses på fremtidige overnatninger.

I december var der allerede booket overnatninger i danske sommerhuse svarende til 274.000 uger i løbet af 2020.

Det høje antal af forudbestillinger er en stigning på 19 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Derfor forventer Dansk Kyst- og Naturturisme, og Feriehusudlejernes Brancheforening, at rekorden bliver slået for femte år i træk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce