Annonce
Navne

Sygeplejerskers oplevelser under corona skal granskes

Caroline Trillingsgaard Mejdahl kontaktede i foråret alle sygeplejersker for at høre, hvordan corona påvirkede dem. Hun skal nu forske i de mange svar, der strømmede ind. Foto: Regoion Midtjylland
Annonce

navnenyt: Hvordan går det med sygeplejerskers trivsel, når en ny og farlig pandemi giver overarbejde på hospitalerne?

Det spørgsmål stillede forsker Caroline Trillingsgaard Mejdahl fra forsknings- og konsulenthuset DEFACTUM i foråret alle landets sygeplejersker.

Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond tildeler hende nu 145.76 kroner til at se nærmere på trivslen.

Under den første coronabølge blev en gruppe forskere fra DEFACTUM og Aarhus Universitet bekymrede over trivslen på hospitalerne. Anført af Caroline Trillingsgaard Mejdahl udsendte forskerne derfor et spørgeskema på de sociale medier.

Forskerne var overvældet af responsen. 1.200 besvarelser strømmede ind fra hele landet, og over en fjerdedel tog sig tid til at beskrive deres oplevelser. For selv om sygeplejerskerne satte en ære i deres arbejde, så frygtede de også det risikofyldte arbejde. Særligt på grund af faren for at smitte de nærmeste og deres manglende erfaring.

Tilbagemeldingerne er så mange og gode, at Caroline Trillingsgaard Mejdahl nu får midler til at dykke lidt dybere ned i svarene.

Ønsket er at understøtte den mentale sundhed for sygeplejersker, så de negative effekter ikke smitter af på det dansk sundhedsvæsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce