Annonce
Fredericia

Tøjhuset tøver med aflysninger: Venter på præcisering

Spillestedsleder Sune Rasmussen på Tøjhuset vil ikke aflyse for meget, inden forsamlingsgrænsen efter 10. maj præciseres. Det, regner han med, sker i løbet af få dage. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Fredericias spillested vil følge retningslinjerne, men mangler at få at vide, hvor mange mennesker de må samle. Og hvornår.

Fredericia: Der er stille på Tøjhuset i denne tid. Et utal af koncerter og arrangementer på Fredericias populære spillested er enten aflyst eller udskudt. Og med statsministerens udmelding mandag aften er der udsigt til endnu flere aflysninger. Men det er for tidligt at sige hvor mange.

- Indtil 10. maj er forsamlinger på over 10 mennesker forbudt. Mette Frederiksen sagde, at der derefter også vil være forbud mod "store forsamlinger". Men hvor store? Det har vi brug for at få præciseret, siger spillestedleder Sune Rasmussen.

I morgen internetmødes han med sine kolleger i branchen for at diskutere situationen. Først derefter - og først når myndighederne definerer "store forsamlinger" - kan de afgøre, hvilke arrangementer der aflyses, hvilke der udskydes, og hvilke der gennemføres.

- Folk, der har købt billet til et arrangement, der aflyses, får besked, siger han.

En lang række koncerter og arrangementer på Tøjhuset er aflyst og udskudt. Men foreløbig er Sebastian-koncerten 14. juli ikke aflyst. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

Vil ikke aflyse for meget

Sune Rasmussen og Tøjhuset er frustreret over situationen.

- Ingen af os kan jo træffe beslutninger på et sundhedsfagligt grundlag. Vi må bare vente og se, hvad der meldes ud - og så følge det. Men vi er nødt til at holde hovedet koldt, for vi vil jo heller ikke aflyse for meget, siger han.

Det betyder blandt andet, at den planlagte koncert med Sebastian 14. juli foreløbig ikke aflyses. Koncerten var tænkt som en genopstart efter corona-koncert. Og det kan den altså stadig blive. Måske.

Annonce

Kannibal-koncerter

De mange aflysninger og udskydelser gør, at efterårsprogrammet på Tøjhuset og andre spillesteder allerede er nu ved at være tætpakket.

- Jeg kan godt frygte, at koncerterne kommer til at kannibalisere på hinanden, fordi de kommer til at ligge så tæt, at publikum ikke kommer til så mange koncerter, som de normalt ville gå til. Det vil være ærgerligt, men det kan nok ikke være anderledes, siger Sune Rasmussen.

Sådan en kannibalisering vil gøre ondt på spillestedets og kunstnernes økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce