x
Annonce
Erhverv

T.Hansen-stifter fylder 50 år: - Det handler ikke om pengeposen, men om lysten

Bent Jensen, ejer af T. Hansen Gruppen A/S, fylder mandag 50 år. Spørger man ham, handler lykke ikke om størrelsen på pengeposen, men derimod, at man laver det, man har lyst til. For ham er friheden til at bestemme selv et must, og udover at bruge sin tid på virksomheden og familien, er lydbøger fast inventar i dagligdagen. De bruges især til at geare ned inden sengetid. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Bent Jensen, ejer og stifter af T. Hansen, står hver morgen op og glæder sig til at gå på arbejde. Lige så meget glæder han sig til at lytte til lydbøger om aftenen. Milliardæren nyder at kunne bestemme selv.

Fredericia: Alle har efterhånden hørt historien om, hvordan Bent Jensen, stifter, eneejer og administrerende direktør for T. Hansen Gruppen A/S, som 16-årig købte og solgte sin Yamaha-knallert med fortjeneste.

Om hvordan den episode var startskuddet til den forretning, der i dag har placeret Bent Jensen som nummer 81 på listen over de rigeste danskere.

Men for fredericianeren, der oprindeligt er middelfarter, handler det ikke om, hvor stor pengeposen er, men om, at han hver dag er drevet af lysten til sit arbejde - og sit liv.

Annonce

Bent Jensen

50 år, stifter, eneejer og administrerende direktør for T. Hansen Gruppen A/S.Far til Helena (23), Elisabeth (22), Peter (19) og Joachim (15).

Bor i Snoghøj med hustruen Diana List Nielsen.

Født og opvokset i Middelfart.

Købte sin første knallert for 1000 kroner, renoverede den og solgte den samme dag, han fyldte 16 år, til en skolekammerat med en fortjeneste på 800 kroner.

Bankuddannet i Andelsbanken i Middelfart, mens han sideløbende drev sin reservedelsvirksomhed i kæresten Trine Hansens navn.

Grundlagde i 1991 T. Hansen-Gruppen A/S og købte kæresten ud.

I 2003 fik T. Hansen sin første fysiske butik. I dag er der 83 butikker i Danmark og 19 i Norge.

Bent Jensen er nummer 81 på listen over Danmarks rigeste.

Bestyrelsesformand for Business Fredericia og Fredericia HK.

Det kører

Mandag fylder han 50 år.

Bent Jensen er født og opvokset i Middelfart, hvor hans virksomhed, T. Hansen, i dag er placeret ved motorvejen i Middelfart. I 1991 grundlagde han T. Hansen Gruppen, og indtil 2003 var det en ren postordre-virksomhed. I februar 2003 åbnede landets første T. Hansen butikker i Herning og Skive.

I 2019 er butiksantallet steget til 83 i Danmark og 19 i Norge.

Og det kører for Bent Jensen, som det kører for T. Hansen.

Frihed og lyst

I 2016 blev han gift med Diana List Hansen og sammen bor de kun et stenkast fra Lillebælt i Snoghøj.

På listen over Danmarks rigeste er Bent Jensen noteret på plads 81 med en formue på 1,5 milliarder. 2017-regnskabet for T. Hansen viste en omsætning på 1,3 milliarder kroner. Spørger man manden selv, handler lykke dog langt fra om de sorte tal på bankkontoen.

- Det bliver tomt, hvis ikke lysten er der. Lige nu har jeg det liv, jeg drømmer om, og jeg ville også vælge det her job, hvis jeg kunne vælge hvilket. Det handler også om at have friheden til at kunne bestemme selv. Mit arbejde er smeltet sammen af lyst og interesse, lyder det fra Bent Jensen.

Siden 2015 har T. Hansen-stifteren været formand for Business Fredericia, og så er det ingen hemmelighed, at hjertet banker for Fredericia Håndbold Klub (FHK).

Kamp for ligaen

Tidligere har han, da den yngste søn selv kastede bolde i arenaen, stået med trænerfløjten om halsen, men den post er nu givet videre. I dag er Bent Jensen udelukkende bag linjerne, og det er heller ingen hemmelighed, at Bent Jensen arbejder ihærdigt for, at FHK i 2020 kommer i håndboldligaen.

Bestyrelsesposten, han i 18 år besad i Fynske Bank, vinkede han farvel til i 2016.

Siden da har fokus været på forretningen, FHK og familien, som udover Diana List Hansen også tæller fire børn fra Bent Jensens tidligere ægteskab. 23-årige Helena, 22-årige Elisabeth, 19-årige Peter og 15-årige Joachim.

Fælles fejring

Som ejer af en virksomhed af T. Hansens størrelse er der i sagens natur ikke meget fritid.

Det er ikke kommet mere til efter opkøbet af blandt andet Mekonomen i Danmark i slutningen af 2016 og starten af 2017.

Men når der er tid til overs, bruges den på familien eller lydbøger, som efterhånden er en fast del af Bent Jensens køreturs- og aftenritualer. Det er primært kriminallitteratur, der for øjeblikket optager T. Hansen-ejeren. Den 50-års fødselsdag skal på dagen markeres som en helt almindelig arbejdsdag. Men da hustruen i februar også fylder rundt - 40 år - har parret besluttet at slå festlighederne sammen til én. En utraditionel 90-års fødselsdag, som Bent Jensen selv betegner det.

Den fest skal stå i februar på Hindsgavl Slot i Middelfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

København var et dyrt bekendtskab: To forestillinger slog bunden ud af teatret

Annonce