Annonce
Vejle

Tag skraldet sammen med kommunen

Den nye genbrugsplads i Vejle Nord over for Universal Transport vil efter planen stå færdig til indvielse i 2022. Bygningen får blandt andet en tagkonstruktion, som kan belyses indefra, så bygningen får et markant udtryk i landskabet. Illustration: Vejle Kommune
Vejle Kommune inviterer alle borgere til idémøde om en affaldsfri fremtid onsdag 27. november.
Annonce

Vejle: Kunne du tænke dig at være med til at skabe en affaldsfri fremtid og sætte dit personlige fingeraftryk på Vejles nye ressourcecenter?

Onsdag 27. november klokken 19 til 21 inviterer Vejle Kommune til et idémøde i Bygningen. - Klima og miljø står højt på agendaen i disse tider. Vi skal både som borgere, virksomheder og kommune tænke i nye måder at leve mere bæredygtigt. Det gælder også i forhold til affald og genbrug. I fremtiden skal affald tænkes som materialer og nye ressourcer, hedder det i en pressemeddelelse fra Vejle Kommune.

RessourceCenter Vejle

RCV skal efter planen står klar allerede i efteråret 2022.

Ressourcecentret vil fra starten håndtere ca. 80.000-100.000 tons materiale årligt.

Der forventes, at mellem 250.000-340.000 vil lægge vejen forbi RCV hvert år.

RCV skal bygges efter et arkitektonisk princip, som giver sammenhæng med landskabet og samtidig minimerer risikoen for støj, støv og lugt for både gæster og medarbejdere.

Annonce

En vigtig brik

Det nye RessourceCenter Vejle (RCV) i Vejle Nord er en vigtig brik i denne udvikling. Men det kræver en fælles indsats af alle i Vejle Kommune. - Hele grundtanken med RCV er, at det skal skabes sammen med borgerne og virksomhederne i Vejle. Alle gode idéer og tanker skal i spil, for det er et fælles ansvar, at vi bliver bedre til at udnytte og genanvende de ressourcer, vi har, siger Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V). Byrådet godkendte før sommerferien, at RCV skal opføres i den nordlige ende af byen. Det nuværende genbrugscenter på Vestre Engvej lukkes ned.

- Nogle af de tanker, vi har gjort os omkring indretningen, så det bliver en bedre oplevelse at komme på ressourcecentret, kan man allerede se nu i den nye genbrugsplads, som netop er åbnet i Give, fortæller Karl Erik Lund (DF), formand for natur- og miljøudvalget.

Annonce

Kom på banen

Men hvad er vejlensernes tanker? Har de gode idéer og forslag til, hvordan vi kan blive endnu bedre til at udnytte vores ressourcer?

Alle gode idéer og tanker skal på bordet til idémødet 27. november.

Mødet indledes af borgmesteren og efterfølges af en præsentation af arkitekturen og tankerne bag RCV. Herefter fordeles alle deltagerne ud i mini-workshops. Det kræver ingen forudsætninger for at være med. Alle er velkomne, og du vælger selv den workshop, du har lyst til at bidrage til. Det kan du læse mere om på www.vejle.dk/rcvtilmeld, hvor du af hensyn til forplejning også skal tilmelde dig. /larsen

Alle interesserede er velkomne, når Vejle Kommune inviterer til et idemøde. PR Foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Brudekjole-kreatør har vokset sig for stor til nuværende lokaler og flytter ind på Axeltorv

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Fredericia For abonnenter

Klar tale til minister og ordførere: Private aktører skal bidrage til Fredericia Teater version 2.0

Annonce