Annonce
112

Taget på fersk gerning: Mindst to personer forsøgte at stjæle biler fra Skærbækværket

Arkivfoto: Martin Ravn
Flere biler var gjort klar til at blive kørt væk fra Skærbækværket søndag morgen, men inden gerningsmændende nåede at køre afsted, blev de anholdt af politiet.

Fredericia: Søndag morgen blev to personer taget på fersk gerning, mens de formentlig var ved at stjæle i alt fire vare- og personbiler samt en del værktøj fra Skærbækværket. En anmelder meddelte politiet, at han havde observeret, hvad han formodede var tre personer på stedet. Da politiet omkring klokken 7 kom til Skærbækværket, kunne det konstatere, at mindst to personer havde gjort klar til at stjæle bilerne samt noget værktøj, der var pakket i bilerne.

De to mænd blev anholdt, men er senere blevet løsladt igen. De er dog fortsat sigtet i sagen, og politiet forsøger at finde ud af, om flere personer var involverede i tyveriforsøget, oplyser Finn Ellesgaard Nielsen, vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Indbrud og spirituskørsel

Mellem onsdag klokken 14 og søndag klokken 8.09 har der været indbrud i en lejlighed på Indre Ringvej, hvor en hoveddør er opbrudt. Der er endnu ikke overblik over, hvad der er stjålet.

En 37-årig mand kunne ikke fremvise et gyldig kørekort, da han fredag klokken 14.05 blev stoppet af politiet på Vejle Landevej. Manden, der er fra Fredericia, er derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Det samme er en 22-årig mand, som blev stoppet på Søndermarksvej fredag klokken 17.05.

I Prinsessegade blev en 61-årig mandlig billist fra Fredericia standset klokken 13.53 søndag eftermiddag. Det viste sig, at han var for påvirket af spiritus til at måtte køre bil, hvilket han blev sigtet for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kritiske politikere efter teater-underskud: For sen besked, for meget København, for lidt styring

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Fredericia For abonnenter

Folk på sociale medier ængstelige over barbering af volden: Men eksperter er helt rolige på dyrenes vegne

Kultur

Blodrøde tal på Fredericia Teater bekymrer borgmesteren: Nyt teater i Kanalbyen sættes på pause

Annonce