Annonce
Kolding

Tagpap brød i brand på Kolding Sygehus: Politiet frygtede evakuering

Sydøstjyllands Politi kender ikke årsagen til, at branden brød ud. Arkivfoto: Søren Gylling

Branden blev dog hurtigt slukket igen, og ifølge sygehuset selv var branden hele tiden under kontrol.

Kolding: Mandag formiddag har der været brand på Kolding Sygehus. Det bekræfter både Sydøstjyllands Politi og Kir Klysner Christiansen, pressevagt ved Sygehus Lillebælt.

Ifølge vagtchefen ved Sydøstjyllands Politi gik der ild i noget tagpap i forbindelse med det tagarbejde, der er ved at blive udført på sygehusets blok 5. Vagtchefen fortæller, at der har været flammer, og at politiet i et øjeblik frygtede, at patienter og personale på sygehuset skulle evakueres.

- Vi holdt lige vejret, indtil vi fandt ud af, hvor galt det var. Det havde ikke været sjovt, og en evakuering kommer der ikke noget godt ud af, siger vagtchefen.

Ifølge Kir Klysner Christiansen var branden på intet tidspunkt ude af kontrol, og det var håndværkere sammen med portører, der slukkede branden. En evakuering blev derfor aldrig aktuel.

- Meldingen fra vores tekniske afdeling lyder på, at alt har været under kontrol. Det har sandsynligvis været helt almindeligt tagpap-arbejde, men man har selvfølgelig har valgt at slukke ilden, siger Kir Klysner Christiansen.

Annonce

Blind alarm

Faktisk bimlede brandalarmerne to gange på Kolding Sygehus i løbet af mandagen. Den anden alarm var dog en blind alarm, hvor en automatisk branddetektor på en traumestue fik alarmerne til at ringe. Kir Klysner Christiansen fortæller, at det er ganske usædvanligt med to alarmer på en dag.

- Vi har typisk fem-seks alarmer på et år, så det er ret uhørt, at vi får to på en dag. Heldigvis var det to udramatiske alamer, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Kultur For abonnenter

Skuespillere ser lys forude for teaterfremtid: Vi tror på et nyt Fredericia Teater

112

Røgudvikling følges nøje efter brand på Bundgårdsvej: - Ikke anledning til evakuering

Annonce