Annonce
Sport

Talentfabrikken i Odder er klar med nye ryttere

Thomas Decker er et af de store talenter i Odder Cykelklub. Foto: Flemming Jensen.
Odder Cykelklub sender tre ryttere til italiensk kontinentalhold, Asbjørn Hellemose, Oliver Knudsen og Christian Bahr og Andreas Brandt til kontinentalhold i Skive.

Odder: Tre A-ryttere fra Odder Cykelklub er blevet sendt videre til et italiensk kontinentalhold, Asbjørn Hellemose, Oliver Knudsen og Christian Bahr, og Andreas Brandt har fået kontrakt på det eneste jyske kontinentalhold Team Colo Quick i Nr. Søby ved Skive.

- Det er vores strategi at udvikle unge ryttere og sende dem videre til større hold, så de kan udvikle sig og opleve noget som cykelryttere, siger formanden for Odder Cykelklub Torben Kristensen.

- Vi får aldrig et kontinentalhold i Odder. For os skal der være plads til alle ryttere. Vi gør ikke forskel. Jeg imødeser en helt anderledes sæson, når vi kommer i gang. I Jylland er Team Colo Quick det eneste kontinentalhold, og hvis de skal have modstand, skal de til udlandet. Det vil være spild af krudt, hvis de kun kører på de jyske landeveje.

- Det betyder, at vi får nogle mere åbne cykelløb i Jylland, og det giver vore ryttere en sejrschance, siger Torben Kristensen, der tidligere var næstformand i Danmarks Cykle Union.

- For os var det en kæmpeoverraskelse, at Oliver Knudsen vandt sølv ved DM for U23, og at Andreas Brandt blev nummer ni ved det danske mesterskab. Vi lader os gerne overraske igen i år, siger han.

Annonce
Kasper Asgreen startede sin karriere i Odder, hvor han fik mentaliteten pudset af, så han blev dansk mester, europamester og professionel hos Team Quick Step. Foto: Scanpix.

10 eliteryttere

Odder Cykelklub skulle have præsenteret sit elitehold i lørdags. Det består af 10 eliteryttere.

Frederik Lund, Thomas Decker, Søren Vosgerau, Lasse Mikkelsen, Lukas Wulff og Teit Christiansen er de seks A.ryttere, mens Mads Bech Bjerregaard, Lukas Wulff, Lauge Wore og Stefan Häuser Ryom starter sæsonen i B-klassen.

- Det er samme niveau, som vi plejer at have, men jeg forventer, at flere af B-rytterne ret hurtigt vil køre sig op i A-klassen, siger Flemming Jensen, der er pressechef og fast speaker til alle cykelløb i Odder.

- Vi er gode til at samle ryttere op, der har mistet modet. Se bare på Kasper Asgreen og Jonas Vingegaard. Hvor havde de været i dag, hvis de ikke var blevet modnet og udviklet i Odder?

- Mads Christensen og Christopher Juul-Jensen startede også deres karriere i Odder. Vi er gode til at give dem troen på, at de kan klare sig. Mange ryttere har et stort potentiale, men mangler mentaliteten. Den får de skabt i Odder, inden vi sender dem videre, siger Flemming Jensen.

Far og søn

En af jysk cykelsports vigtigste personer Christian Moberg er også skabt i Odder. Han var professionel hos Michael Skelde hos Cult Energi i Horsens i flere år. I 2019 stoppede han karrieren med DM og et gadeløb i Odder. Nu er han sportsdirektør for Team Colo Quick, men han har i flere år været træner for A-rytterne i Odder, og det fortsætter han med sideløbende med sit job i Skive. Han stod bl.a. for træningslejren i Calve. En af hans mest markante hjælpere er hans far Michael Moberg.

Den tidligere A-rytter Brian Henriksen er også med i kulissen sammen med flere af forældrene til A-rytterne.

- Vi er stolte hver eneste gang, vi sender en rytter videre, siger Michael Moberg. Seneste eksempel er Andreas Brandt. Vi har i flere år vidst, at han har en kæmpemotor, og han er et træningsmonstander. Han er netop blevet opereret i Holland for problemer med blodtilførsel til benene, og det var netop, hvad der skulle til. Nu glæder vi os til at følge ham hos Team Colo Quick.

Den danske cykelsæson skulle starte 29. marts i Rødekro, men Danmarks Cykle Union besluttede i tirsdags at aflyse alle løb til og med 30. april.

Odder Cykelklub holder sit årlige løb 16. august, men Odder har også Grand Prix Himmelfart, og det kan komme i klemme med coronasmitten.

- Det bliver en anderledes sæson, men vi følger myndighedernes anvisninger og er klar, når vi får lov til at cykle igen, siger Torben Kristensen.

Odder følger de ryttere, der har udviklet sig i klubben, og en af de unge Jonas Vingegaard er i dag blandt Danmarks 22 professionelle ryttere og nævnes som topkandidat til OL i Japan, hvor ruten er som skræddersyet til den lille elegante bjergrytter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Femårig blandt seneste dødsofre i Storbritannien

Fredericia

Byråd vil skubbe millioner ud til anlæg - 100 nye job i 2020 og de første kort efter påske

Annonce