Annonce
Erhverv

Talentfulde unge dyster mod hinanden: DM i Skills vender tilbage til Fredericia i 2021

Fredericia var for første gang vært for DM i Skills i 2016. Igen i 2021 skal mesterskaberne for erhvervsuddannelserne holdes i Fredericia. Arkivfoto: Mads Hansen
Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelserne bliver holdt i Fredericia om to år. Det er anden gang, mesterskaberne kommer til Fredericia.
Annonce

Fredericia: For anden gang nogensinde skal Fredericia lægge lokaler til danmarksmesterskaberne for talentfulde unge på erhvervsuddannelser. DM i Skills bliver holdt i Fredericia i 2021.

Fredericia var vært i 2016, hvor det blev holdt i MesseC. Mesterskaberne samler hundredevis af unge fra hele landet til konkurrencer inden for en række erhvervsfaglige uddannelser.

Det glæder formand for uddannelsesudvalget i Fredericia Kommune, Pernelle Jensen (V), at DM i Skills lægger vejen forbi Fredericia igen.

- Fra uddannelsesudvalgets side kan vi glæde os over, at DM i Skills passer perfekt ind i vores strategi for at få flere unge ind på en erhvervsuddannelse. Jo mere, vi får gjort opmærksom på de mange valgmuligheder inden for erhvervsuddannelser og de mange karrieremuligheder, jo bedre, siger hun.

Fra uddannelsesudvalgets side kan vi glæde os over, at DM i Skills passer perfekt ind i vores strategi for at få flere unge ind på en erhvervsuddannelse. Jo mere, vi får gjort opmærksom på de mange valgmuligheder indenfor erhvervsuddannelser og de mange karrieremuligheder, jo bedre.

Pernelle Jensen (V), fmd. uddannelsesudvalget

Annonce

Håber på mere interesse fra de unge

Det er kun to måneder siden, at Fredericia Kommune lavede en partnerskabsaftale med EUC Lillebælt, IBC Fredericia, Social- og Sundhedsskolen og Fredericia Uddannelsesråd. Målet med aftalen er at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Planen er da derfor også, at uddannelsesudvalget vil forsøge at bruge det, at DM i Skills bliver holdt i Fredericia, aktivt i de kommende år.

- Vi må kigge på, hvordan vi kan bruge det allerede i folkeskolen og få eleverne til at interesserer sig mere for erhvervsuddannelserne. Vi vil også gerne sætte vores eget præg på arrangementet og koble et Fredericia-præg på. Det kunne være ved at koble virksomhederne mere ind DM i Skills, fortæller Pernelle Jensen.

I år blev DM i Skills holdt i Næstved. Næste år foregår mesterskaberne i København, hvorefter Fredericia overtager arrangementet i 2021. Arrangementet er åbent for alle interesserede, og samtidig kan afviklingen følges på Facebook. Sideløbende med Danmarksmesterskabet holdes Skills Stafetten for elever i 8. klasse. Holdene udtages på forhånd på de lokale erhvervsskoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Se fotogalleri: Fingrene i ørerne og hold vejret: Vi venter på en rigtig julifest til næste år

Annonce