Annonce
Trekantområdet

Taler blev holdt - og i bilerne blev der lyttet og dyttet

Katrine Holst Olsen havde sidste dag i folkeskolen, så hun var til drive-in dimission. I bilen. Ved siden af sidder storebror Casper, der selv er blevet student. Og som i øvrigt selv gik på Fælleshåbsskolen i tidernes morgen. Foto: Jørgen Flindt
50 biler fyldt med unge, der sagde farvel til skolen. Og deres forældre og søskende. Dimission på Fælleshåbsskolen blev ganske vist en anderledes oplevelse. Men god og minderig.
Annonce

Gauerslund: Ovre i det ene hjørne af parkeringspladsen står en bil fyldt med dannebrogsflag. Inde i bilen lyder der grin og musik.

Et andet sted på parkeringspladsen står en anden af de i alt 50 biler. I forruden står et par champagneglas.

Det er tid til at fejre. Og blive fejret. Det er tid til at tage afsked med folkeskolen, men det er også tid til, det skal ske på en helt anderledes måde. Normalt finder det sted inde i hallen, men i år finder det sted på parkeringspladsen.

Det er onsdag eftermiddag. Solen brager ned, og det er tid til årets dimission. I årets 2020 sker det som en drive-in dimission.

- Det er da sjovere på den måde end bare inde i hallen. Det er da i hvert fald noget, der skiller sig ud og bliver husket. Så når det nu skulle være, så synes jeg, det er rigtigt fint på denne måde. Der er dog et enkelt stort minus. Det ville være federe at kunne mødes med de andre ansigt til ansigt i stedet for at se dem gennem bilvinduet, siger Katrine Holst Olsen, der i nogle minutter endnu går i 9.B.

Annonce

Ros til skolen

Hun sidder inde i bilen med flagene. Her sidder også storebror, far og mor. De deler den mulepose med lækkerier, som skolen byder på. Vand, chips og slik.

- Det er en stor dag, og det skal da fejres. Og det bliver det, trods alt. Man må sige, skolen har gjort meget for, at det kan lykkes, og det skal den have stor ros for, siger Tina Holst Olsen, der er Katrines mor.

Henne ved cykelskuret står talerstolen. Der skal synges en sang og to af eleverne synger for. Herefter er det tid til, at skoleleder Vibeke Faber Mølholm holder den første tale.

Annonce

Kloge ord fra Peter Plys

Hun snakker om ordentlighed. Og om at det store fællesskab, som de to 9. klasser er kendt for, er en styrke, de skal huske at tage med ud i verden.

Vibeke Faber holdt sin første dimissionstale som skoleleder. Hun tiltrådte stillingen lige før coronaen lukkede alt ned. Hun var meget glad for, at det trods alt kunne lade sig gøre at fejre de unge mennesker, som hun og skolen nu sender ud i verden. Foto: Jørgen Flindt

- Jeg vil citerer Peter Plys. I ved ham den lille bamse med honningen. Han siger: Du er modigere, end du tror, stærkere end du ser ud til og klogere end du ved. Det er kloge ord at tage med ud i verden, siger hun blandt andet i talen.

Også lærerne og eleverne skal holde tale, som det sig hør og bør. Og der er tårer med undervejs. Stemmer der knækker. Og alle taler får mange dyt med fra bilerne.

De to skolelever, Eline Plaugbrog Pedersen og Nanna Grønnebæk, sang for på smukkeste vis. Om der blev sunget med i bilerne er til gengæld svært at vide, for fællessang mellem 50 biler, er dog på ingen måde det samme som i en hal. Foto: Jørgen Flindt

Til sidst skal eleverne have overrakt beviset på, at de er færdige med folkeskolen og ud i den nye verden, der venter derude.


Du er modigere, end du tror, stærkere end du ser ud til og klogere end du ved.

Peter Plys og Vibeke Faber


Det sker en ad gangen, og skolelederen og eleven giver hinanden en corona-hilsen med albuen. Hver eneste gang det sker, dyttes der fra de 50 biler.

Det er bestemt ikke en almindelig dimission. Men den er hyggelig, solrig og på alle måder minderig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyopfundet stævne fandt fodfæste i Fredericia: Lokale triatleter kæmpede mod sig selv og varmen

Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce