Annonce
Trekantområdet

Tandlægevagt åbner i Kolding: Nu bliver der kortere ventetid, hvis du får akut ondt i bisserne

Den 4. juli rykker tandlægevagten ind på Den Regionale Tandplejes klinik på Kolding Sygehus. Det sker efter stigende behov for akut tandlægebehandling. Arkivfoto: Mette Mørk
Hvis man som koldingenser eller borger i Trekantområdet får akutte tandsmerter i en weekend eller på en helligdag, kan man fra den 4. juli komme til tandlægevagt i Kolding.
Annonce

Kolding: Borgere i Trekantområdet får nu væsentlig kortere til akut tandlægebehandling i weekender og på helligdage. 4. juli 2020 åbner en ny tandlægevagt på Den Regionale Tandplejes klinik på Kolding Sygehus. Dermed udvides antallet af syddanske tandlægevagter fra to til tre klinikker, og det betyder kortere ventetid for alle syddanskere.


Det er glædeligt, at vi har mulighed for at forbedre servicen ved at åbne yderligere to tilbud – først i Kolding og senere i Sønderborg. Flere klinikker giver mindre ventetid for de syddanskere, der har brug for akut behandling, samtidig med, at der bliver kortere vej til den akutte behandling for borgerne i Trekantområdet og senere for sønderjyderne

Bo Libergren (V), formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen


Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Regionen har oplevet en stigende tilgang af patienter til tandlægevagten de seneste par år og forventer, at den udvikling fortsætter. Det har betydet længere ventetider.

Derfor besluttede regionsrådet tidligere på året at udvide den syddanske tandlægevagt, så det fremover også bliver muligt at få akut tandlægehjælp uden for normal behandlingstid på klinikken i Kolding. Senere er det planen, at en tandlægevagt også skal åbne i Sønderborg.

Annonce

Giver mindre ventetid

- Det er glædeligt, at vi har mulighed for at forbedre servicen ved at åbne yderligere to tilbud – først i Kolding og senere i Sønderborg. Flere klinikker giver mindre ventetid for de syddanskere, der har brug for akut behandling, samtidig med, at der bliver kortere vej til den akutte behandling for borgerne i Trekantområdet og senere for sønderjyderne, siger Bo Libergren (V), der er formand for udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark.

Tandlægevagten udfører nødbehandlinger, som ikke kan vente, til patienternes egen tandlæge åbner igen. Det kan for eksempel være akut behandling i forbindelse med tandpine, mindre skader på tænderne eller tabte fyldninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce